Kommunen har tilsynsansvar overfor restaurant- og serveringsbransjen etter covid-19-forskriften. Det vil si at alle restauranter, kaféer, barer/puber, bensinstasjoner, campingplasser og andre steder hvor det serveres mat og drikke, skal kontrolleres med tanke på forsvarlig smittevern. Kontrollene utføres av Securitas, som også utfører skjenkekontroll for kommunen.
Disse punktene kontrolleres:
- Er det lagt opp til min.1 m avstand mellom gjester dersom kø ved inngang, WC, buffet/salatbar etc.?
- Er det lagt opp til min.1m avstand mellom gjester (skulder til skulder) og bord?
- Opprettholder ansatte min.1 meters avstand til gjester (foruten ved servering)?
- Slippes det inn flere gjester enn at det er mulig å overholde smittevernet?
- Er det lagt til rette for at det er sitteplasser for alle gjester?
- Blir gjestene informert om avstandskravene? (oppslag/informasjon)
- Er det bestilling ved bordene?
- Er det betaling ved bordene?
- Serveres det alkohol ved bordene?
- Serveres det buffet eller salatbar?
- Er det lagt til rette for at gjestene kan utøve god håndhygiene?
- Ble felles kontaktpunkter og berøringsflater rengjort mellom gjester?
- Er det utarbeidet skriftlig rutiner for hygiene og godt renhold?
- Kjenner alle ansatte til rutinene?
Kommuneoverlegen kan gi råd og veiledning til serveringssteder ved behov. Kommunen kan gi pålegg etter smittevernloven eller folkehelseloven.
Publisert: 01.09.2020 14.12
Sist endret: 02.02.2021 13.50