Åpning av skolene

I neste uke åpner skolene opp igjen for elevene på 5.-10.trinn. Vi gleder oss til å få elevene tilbake til skolen. Skolene våre skal strekke seg langt for å ta imot elevene på trygg og god måte slik at alle får møte venner og jobbe med fag, samtidig som vi ivaretar hensynet til smittevern.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Dette blir felles for skolene i Nittedal i ukene som kommer:

 • Alle elever skal ha opplæring tilsvarende vanlige skoledager, men skolene kan organisere dagene på andre måter ved å kombinere opplæring på skolen og hjemmeskole.
 • Lærerne på 5.-10. trinn skal bruke mandag til å forberede skolestart. Det blir derfor mindre oppfølging i hjemmeskolen denne dagen. 
 • Barn av foreldre i samfunnskritiske stillinger og med særskilte behov får det tilbudet som opprinnelig var avtalt denne dagen.
 • 1.-4. trinn har skole som vanlig. 
 • Alle elever skal på skolen i løpet av uke 20, men det vil variere fra skole til skole når de ulike trinnene starter.
 • Fra og med uke 21 skal alle elever i Nittedal ha minimum 50% av skoletiden på skolen. Undervisningen på skolen kan foregå i klasserom eller utendørs. 
 • Skolene er forskjellige når det gjelder elevtall, klassestørrelse, lokaler og uteområder, og må derfor ta hensyn til det når de organiserer sitt tilbud i henhold smittvernveilederne fra Utdanningsdirektoratet.
 • Leirskole som er planlagt våren 2020 avlyses.

Det er noen ting som vi skal huske ekstra godt på: 

 • Man skal være hjemme fra skolen hvis man har symptomer på virusinfeksjon, også ved lette forkjølelsessymptomer. Det er unntak for barn med allergi så lenge symptomene er som vanlig på denne tiden. 
 • Alle må vaske hendene før de drar til skolen, når de kommer til skolen, etter friminutt og toalettbesøk og før spising. Håndsprit kan alternativt brukes. Skolen har håndsprit, elever som trenger, tar med fuktighetskrem selv.  
 • Elevene møter på fast plass i skolegården.  
 • Matpakker og drikkeflasker oppbevares i sekken. Kantiner holdes stengt, og det er ikke utdeling av melk. 
 • Elevene må ha med eget skolemateriell. Det er ikke anledning til å låne av hverandre. 
 • Vi oppfordrer til at flest mulig går og sykler til skolen. Skolebussene går som vanlig, men med smittevernsrestriksjoner. 

Det kommer til å være annerledes skoledager i ukene som kommer. Mange elever kommer til å tilhøre en gruppe som er litt mindre enn den de går i til vanlig. Klasserommene organiseres for at elevene skal sitte med en meters mellomrom, og mange spesialrom må tas i bruk til klasserom. Det er derfor noen fag som ikke kan gjennomføres som vanlig på skolen.

Barn i risikogruppe som ikke skal utsettes for smitte

Noen få barn er i risikogruppe, og kan ikke ha det samme tilbudet som de andre elevene. Skolen har ansvar for at disse fortsatt får opplæring hjemme. Skolen holder kontakt med foreldrene, og det kan være aktuelt at også disse elevene får komme på skolen for eksempel i 1-2 timer med få elever utendørs. 

Barn med særskilte behov eller foreldre i samfunnskritiske stillinger 

Elever som har særskilte behov eller foreldre i samfunnskritiske stillinger, kan få tilbud om tilsyn utover skolens åpningstid. Ta kontakt med rektor for å avtale dette nærmere.

 

Den enkelte skole sender ut informasjon om hvordan skoledagene blir for deres elever framover. Ved spørsmål, ta kontakt med skolen! 

Vi ønsker alle elever på 5.-10.trinn velkommen tilbake på skolen! 

Med vennlig hilsen 
Per Korsvik, kommunalsjef   


Publisert: 08.05.2020 16.15
Sist endret: 11.05.2020 09.59