Lytt

Elevene sprayer skolen sin

Forrige skoleår sa skolene at de ønsket seg et annerledes kunstprosjekt. Som en del av "Den kulturelle skolesekken" i Nittedal har Slattum, Holumskogen og Rotnes skoler hatt besøk av street art-kunstnerer PEACETU. Han har lært elevene om gatekunst.

PEACETU er kunstnernavnet til en brasiliansk gatekunstner som nå bor i Norge. Han har en unik fargesans og blander ulike former gatekunst uansett om han jobber på store vegger, skulpturer eller lerreter.

Elevene har fått lære sprayteknikk og har sammen med kunstneren PEACETU skapt noen fantastisk fargerike kunstverk i skolegården.

– Dette er et spennende prosjekt. Elevene får mulighet til å utsmykke nærområdet sitt og på den måten få tilhørighet, eierskap og være stolt av hvordan det ser ut på deres skole og i nærområdet, sier Henriette Elnes Vonen, leder for den kulturelle skolesekken i Nittedal.

– Dessuten får de være med på noe nytt, spennende og annerledes. En del av Den kulturelle skolesekken er også at elevene selv skal være med å skape og at de ikke alltid skal være publikum.

Prosjektet er et samarbeid mellom den kulturelle skolesekken, nittedalskolene, Nittedal Eiendom KF og Nittedal kommunes enhet for miljø og samfunnsutvikling.


Publisert: 25.10.2018 12.07
Sist endret: 27.01.2023 11.50

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?