Lytt

Elever på NUS starter prosjektet «Gi en jul»

Ikke alle familier og barn har mulighet til å spise ordentlig julemiddag, handle inn litt god mat, eller kjøpe gaver til hverandre. Det er utgangspunktet for prosjektet «Gi en jul», som handler om å gi en juleeske med mat og gaver til familier som trenger det. Elever på 10. trinn på Nittedal ungdomsskole starter nå «Gi en jul Nittedal», gjennom valgfaget «Innsats for andre».

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


 

Valgfagklassen "Innsats for andre" på Nittedal ungdomsskole.

 

Gi en jul er et prosjekt som allerede er godt testet ut, i Stavanger, Sandnes, Sola og Halden.

-Prosjektet gjennomføres i samarbeid med barnevernet, som bidrar med anonymiserte lister hvor kun alder og kjønn på mottakerfamiliene er oppgitt. Anonymiteten til mottakerne ivaretas også ved utlevering av eskene, sier faglærer Cecilie Johansen på Nittedal ungdomsskole (NUS).

Det er første gang Gi en jul gjennomføres i Nittedal, men tanken er at prosjektet skal videreføres gjennom valgfaget Innsats for andre.

Nå er NUS-elevene i gang med verving av givere til prosjektet. Hver av juleeskene skal minimum inneholde en julemiddag og gaver til alle i familien, men det går også an å legge til en ekstra middag, litt julepynt og mat til frokost. Givere får tildelt hver sin familie som de skal lage juleeske til.

-Det går an å gi en eske alene, eller å gå sammen flere familier eller en vennegjeng. Om noen ikke kan gi en hel eske men bidra med noe fint som vi kan putte oppi noen av eskene, er det også mulig. Vi har lyst at de som får juleeske skal ha en fin jul sammen hjemme, sier Fia Gjelsvik og Katinka Eckhoff, elever ved NUS.

Rent praktisk skal eskene leveres til kirkestua i Rotnes kirke søndag 22. desember. Elevene fra NUS tar imot eskene og sjekker at alt er i orden, tar seg av innpakking og annet som skal ordnes, før eskene blir kjørt til mottakerfamiliene samme kveld.

-Da holder maten seg fersk, og det er fortsatt god tid før jul til å tilberede maten, sier Cecilie Johansen. Hun oppfordrer alle som har lyst å bidra til å ta kontakt.

-Oppfordringen går også til det lokale næringslivet, om det er noen som vil bidra enten med en juleeske, eller med et bidrag til hver eske.

Har du lyst å bidra i dette prosjektet, kan du sende melding via prosjektets facebook-side, eller ta kontakt med faglærer Cecilie Johansen på epost cecilie.johansen@nittedal.kommune.no.


Publisert: 29.11.2019 10.48
Sist endret: 27.10.2020 14.58