Lytt

Kirkeby skole har offisielt åpnet dørene for ukrainske skolebarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nedlagte Kirkeby skole har offisielt åpnet dørene for over 100 ukrainske skolebarn! Det hele ble markert med taler, korps og flaggheising i skolegården mandag morgen.

Barna, som er i aldersgruppen 6-16 år, er bosatt på flytkningmottaket på Glittre.

- Selv om det er usikkert hvor lenge hver og en av dere skal på Glittre før dere skal videre til en kommune i Norge, så er det likevel viktig å gå på skole. Vi er så glade for at vi endelig kan si at i dag er det skolestart, også for dere, sa ordfører Inge Solli.

Det er ikke hverdagskost å skulle gjenåpne en skole på snaut to uker. Allikevel har pensjonerte lærere og skoleledere, innbyggere med ekstra tid til rådighet, frivillige lag og organisasjoner, samt ukrainere som bor i Nittedal blitt et personale som skal ta vare på elevene ved den nye Ukrainaskolen.

- Og sist, men ikke minst, takk til rektor-duoen John-Ludvig Valen og Grete Solbakk som har tatt ledertrøyene på, og som sammen vil sørge for at dette blir den beste Ukrainaskolen som finnes, avslutter ordføreren.

På Kirkeby skole skal de forventningsfulle barna blant annet lære norsk, ha uteaktiviteter i naturen og sosialiseres med hverandre.


Publisert: 12.09.2022 11.19
Sist endret: 12.09.2022 12.00