Regjeringen: 18,4 millioner kroner til Nittedal kommune

Kvikkleireskredet i Nittedal i september 2019 førte til store skader på kommunal infrastruktur. Kommunal- og moderniseringsdepartementet gir kommunen over 18,4 millioner kroner som kompensasjon for kostnadene.

– Kommuner skal ikke stå alene når store naturhendelser rammer. For at ikke innbyggernes tjenestetilbud skal bli rammet, er det viktig at storsamfunnet stiller opp og bidrar, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

16. september 2019 gikk det et kvikkleireskred mellom Hagan og Slattum i Nittedal kommune. Ingen ble skadet i skredet, men mange beboere ble evakuert fra hjemmene sine. Klubbhuset til Gjelleråsen Idrettsforening og seks næringsbygg med ti bedrifter ble også evakuert.

Skredet førte til omfattende skader på kritisk offentlig infrastruktur. Nittedal kommune får nå 18 427 862 kroner i skjønnstilskudd for å utbedre skadene. Midlene bevilges over Kommunal- og moderniseringsdepartementets budsjett, og vil bli utbetalt i juni.

– Dette er et gledelig budskap, sier fungerende varaordfører Helge Fossum. 

– Kommunen trenger virkelig disse pengene for å levere gode tjenester til innbyggerne. Jeg vil takke ansatte i kommunen som har deltatt i arbeidet. Å dokumentere og skape forståelse for at Staten skal prioritere dette kommer ikke av seg selv, sier han. 

Les pressemeldingen fra regjeringen her

Publisert: 15.05.2020, Sist endret: 15.05.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?