Status om raset på Li - torsdag 19. september kl 10.40

OPPDATERING TORSDAG 19. SEPTEMBER KL 10.40

God formiddag. Her er en oppsummering av status for situasjonen rundt raset på Li.

 •  Dette kommer til å ta mange dager. Det er fortsatt risiko for flere ras.
 •  Geoteknikere fra NGI undersøker grunnen. De har en borerigg på stedet som gjør sonderinger for å kartlegge grunnforholdene. NGI arbeider videre med borepunkter rundt rasstedet for å få et godt helhetsbilde av grunnforholdene.
 •  Mye av infrastrukturen i Nittedal er berørt. Hovedfokus nå er å sikre rent drikkevann, strøm og andre viktige viktige samfunnsfunksjoner samt ivareta på evakuerte og øvrige innbyggere.
 • Vi vet så langt ikke hva som er årsaken til skredet.
 •  For to områder sør i Nittedal er kokevarselet opphevet. For alle andre områder i Nittedal opprettholdes kokevarsel. Punktene for henting av femliters-vannkanner er lagt ned. Det er istedet satt opp bemannede vanntanker fem steder i kommunen.
 •  Områder der kokevarsel er opphevet: Gjelleråsen sør for fylkesveg 22 og rundkjøringene ved Gjelleråstoppen, sør for Brennaveien, industri og næringsområdet i Skytta, Skytta bo- og servicesenter, Læringsverkstedet barnehage avd. Skytta, Industriveien FUS barnehage, Boliger med adresser Bevregrasveien, Blåtoppveien, Bregneveien, Hengeakseveien, Porsveien
 •  Vanntanker er utplassert på følgende steder: Hakadal stasjon, gamle gartneritomta på Åneby, rådhuset (i bakgården), Ulverud grendeskole, Prix på Slattum / Sjømannsfeltet

  Kart over drikketanker

 • Åpningstider for vanntankene: 16:00-23:00
  Tankene er stengt utenom dette tidsrommet.

Sone for oppheving av kokevarsel Gjelleråsen

Sone for oppheving av kokevarsel Skytta

Tusen takk til Nittedal sanitetsforening som på seks timers varsel stilte med bemanning av fire vannposter onsdag kveld. Stor takk til NRV sine ansatte som bemannet vannposter utover kvelden onsdag.


Publisert: 19.09.2019 10.52
Sist endret: 04.12.2019 14.23

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?