Lytt

Barn 6-9 år

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Forsiden på bokaJorddragen våkner 
av Tracy West og Graham Howells
 

En helt vanlig dag for bondegutten Brage dukker en av kongens soldater opp. Den mystiske Dragesteinen har sagt at han har et dragehjerte og soldaten skal ta ham med til Drageskolen. Der får Brage sin helt egen drage, men hvordan skal han klare å trene en jorddrage? 

Boka er full av spenning, drager og magi. Det er tegninger på hver side og er delt opp i korte kapitler. Det er den første boken i serien Drageskolen og du kan glede deg til mange flere bøker om Brage og de andre dragetrenerne de neste årene! 

Se om boka er ledig 

Kan også høres som lydbok i appen Bookbites 

Magiprøven
av Elin Viktoria Unstad og Henry Bronken

Henry vil egentlig bare pusle i fred og drømmer om å bli med i VM i puslespill. Så åpner han en magisk puslespilleske og med et POFF står en gutt med tryllestav foran ham. Fegutten Vim må bestå en magiprøve og har blitt sendt fra Valmoriana for å hjelpe Henry. Problemet er at han ikke aner hva han må gjøre. Med plagsomme søstre, magi på ville veier og et VM i puslespill kan alt skje!

Boken er full av magi og moro. Den handler også om å bare få spise kvikklunsj og se på skiskyting, når man heller vil spise firkløver og pusle.

Se om boka er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

Skatten på Kokosøya
av Ole André Sivertsen og Ketil Selnes

Kaptein Skrekk har overbevist alle om at han er en kjempefarlig sjørøver, men han bærer på en hemmelighet; han er livredd for blod! Den eneste måten å kurere frykten på er ved å finne Verdens største skatt. Nora låser seg inn i en kiste på loftet sitt og kommer ut i Sjørøvertiden. Sammen seiler de av gårde mot Kokosøya med de skumle sjørøverne i Bleiebanden. Kan de klare å finne Verdens største skatt?

Boken har morsomme og fargerike tegninger og er en super høytlesningsbok for barn i 6-7 års-alderen som liker bøker som Kaptein Supertruse-serien og historier om barn på oppdagelsesferd. Det er den første boka i serien På eventyr med Kaptein Skrekk.

Bøker som ligner:
Kaptein Supertruse-serien

Se om boka er ledig

Kan også leses som ebok i Bookbites.

Den lille mareritt-butikken og den tannløse vampyren
av Magdalena Hai

Har du lyst til å lese en morsom grøsser om en forelsket tannløs vampyr? Og om et engstelig spøkelse som er redd for tanntroll?

Nina jobber som butikkassistent i mareritt-butikken og får et mysterium hun må løse. Her blir det både humor, slim, blod og steking av flaggermus.

En bittelitt skummel bok fra 5 år og oppover. Fin til høytlesing.

 

 

Bøker som ligner:
Den lille mareritt-butikken og kile-krisen av Magdalena Hai
Bøkene om Boris av Mats Wänblad
Bøkene om Anna Tann av Laura Ellen Anderson

Se om boken er ledig

Kan også høres som lydbok i appen Bookbites.

Alma FrengAlma Freng og solfangerne av Ida Tufte Michelsen

Magisk fantasy fra 8 år og oppover

Alma Freng tror hun er en helt vanlig jente, helt til den mystiske farmoren dukker opp og viser henne en verden hvor de kan fly like fort som lyset, reise i tid og kjempe mot Grubelerne. En spennende magisk verden med mange morsomme personer.

Se om boken er ledig

Bøker som ligner: 
Magiske univers som gir deg den samme gode følelsen som Harry Potter og Ingenlund.

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

 

 

Katt savna av Camilla Otterlei

Er du glad i katter? Simone elsker katter. Hun ønsker seg mest av alt en skogskatt, men andre katter er også fine. Pappa er allergisk og de kan ikke ha dyr med pels. Simone savner mamma som er på reise og hun føler seg litt utenfor med venninnene som bare tenker på turning. Så blir hun med Petter i klassen hjem, han har en hemmelighet i kjelleren! En sjarmerende fortelling om å ta vare på dyr, om å finne sin plass i verden og om å være en ekte venn.

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

Fargerne og den store honningkrisen
av Ingar Johnsrud

“Dypt inni skogen ligger en slette, og på sletta står et tre. I den hule stammen kveiler Evihetstrappen seg, helt ned til den mystiske Fargestøvfabrikken dypt under bakken. Treet heter Gammeltreet. Det er her Fargerne holder til.”

Gjert og Filur må redde biene fra de forferdelige Grårottene. Når Filur blir fanget og grårottene snakker om å lage kjøttboller av henne må den engstelige Gjert virkelig vise en modig side av seg selv og redde henne. Boka er spennende, litt skummel og vanskelig å legge fra seg. Passer for småskoletrinnet og er fin til høytlesning.

 

Bøker som ligner:
Monsteret Frank-serien av Mats Strandberg
Det magiske detektivbyrået-serien av Sally Gardner

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

 

Mysterieklubben og det hemmelige rommet (Mysterieklubben-serien)
av Patrik Bergstrøm

Amanda og familien har flyttet til et nytt hus og her oppdager Amanda et hemmelig rom. Hvem er det som har brukt rommet før henne og Carl? Vilunda er full av mysterier. Carl og Amanda oppdager en brennende tankbil på kaia. Nå skal de løse sin første sak. Skikkelig spennende!

 

 

 


Serier som ligner: 
Detektiv Donald krim
Dyrehagedetektivene av Mona Grivi Norman
Clue av Jørn Lier Horst
Edward Rubikons mysterier av Aleksander R. Kirkwood Brown 
Revolvergutten av Arne Svingen
Detektivene på Torshov av Samuel Bjørk
Blålys av Hanne Kristin Rohde

Se om boken er ledig  

Kan også leses som ebok i appen Bookbites. 

Gulrotgjengen
av Katy Hudson

3 fortellinger i en bok. Morsomme historier og flotte tegninger! Nina Kanin samler gulrøtter. Hun elsker gulrøtter og tilslutt har hun så mange at det ikke er plass til henne hjemme! Skilpadden legger seg til å sove for vinteren, for skilpadder liker ikke vinter. Sånn er det bare. Finner han et sted han får sove i fred? Beveren skal ha den perfekte bursdagen, med perfekt kake og perfekte gaver!


Bøker som ligner:
Nattaskogen av Helen Docherty
Atsjo av Neil Gaiman
Bukkene bruse-bøkene av Bjørn F. Rørvik

 Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

 

 

Det fine med Kjersti 
av Helena Hedlund

Kjersti er en fantasifull jente som liker best å være alene og tenke. Også samler hun på gull. En dag finner hun lærerens giftering og dette blir starten på et sammensurium av løgner hun ikke klarer å komme ut av. Boken beskriver barndommens lek og fantasi på en måte som gjør at både voksne og barn kan kjenne seg igjen. Boken anbefales til høytlesning. Her kan man få mange gode samtaler rundt det å lyve og det å tørre å stå opp for seg selv. Passer for barn på småskoletrinnet.

 

 

Bøker som ligner:
Syden av Marianne Kaurin
Lars er Lol av Iben Akerlie
Bøkene om Hedvig av Frida Nilsson

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites. 

  

 

 


Publisert: 30.03.2020 14.20
Sist endret: 11.01.2022 08.58