Lytt

Barn 9-13 år

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Forside Hvorfor har vi ikke president i Norge?Hvorfor har vi ikke president I Norge? og 52 andre ting du lurer på om politikk
av Susanne Kaluza
illustrert av Leonard Furuberg

Hvorfor heter det Stortinget og hvem bestemmer egentlig mest av kongen og statsministeren? Boken Hvorfor har vi ikke president I Norge? Har svaret på disse og 50 andre ting du kanskje lurer på.

Dette er en spennende faktabok med kule bilder for barn som vil lære mer om hvordan politikk egentlig fungerer og hvordan Norge blir styrt.

Se om boka er ledig.

Boka kan også leses i appen Bookbites.

ForsideTåke over svartøy
av Tore Aurstad
Tegneserie

Jan er 14 år og bor i et hjem for foreldreløse. Han er stadig på leting etter foreldrene han mener bor i USA. En dag møter han en mystisk mann med et litt spesielt utseende som tilbyr han penger for å finne barnebarnet sitt. På letingen kommer Jan borti skumle vesener som det viser seg at han har mer til felles med enn han ante og historien får en ganske uventet slutt...
Boken er lett å lese, er kjempespennende og vanskelig å legge fra seg. Den har korte kapitler, lite tekst og gode illustrasjoner. Skrevet med store bokstaver og har et ryddig lesebilde med oversiktlige sider. Kilde: Leser søker bok.

Bøker som ligner:
Invasjonen av Chris Grine

Se om boka er ledig

Frida og jakten på nesehårene
av Frode Øverli

For at det endelig skal bli vår igjen i Mellomland må noen dra langt opp i Rallarheimen og hente nesehårene til Einaugetrollet. Denne “noen”, det er Frida. Hun er tøffere enn toget og drar oppover sammen med Bjarne, som er halvt hund, halvt ponni og helt fantastisk.

Liker du bøker med elleville historier og morsomme tegninger? Da er dette boka for deg!

Se om boka er ledig

ForsideBeistet og Bettina
av Jack Meggit-Phillips


Ebenezer Tweezer ser ut som en ung mann, men han er 511 år gammel. Han har alt han kan ønske seg, inkludert evig liv. Det har han fordi han har et beist på loftet som gir ham alt han ønsker seg, for eksempel en ungdomseliksir. I bytte må Ebenezer skaffe beistet mat. Problemet er at beistet er grådig og ber om stadig verre ting å spise. Nå vil det ha et barn. Da gjelder det bare å finne det mest ufyselige barnet som finnes.

En ellevill, morsom og makaber historie som passer ypperlig til høytlesing.

Her kommer det flere bøker og det skal bli film.

Bøker som ligner:
Roald Dahl og David Walliams sine bøker
Bestemors tre av Torvald Sund

Se om boka er ledig.

Kan leses i appen Bookbites.

Byttingkongen (Utstøtt-serien)
av Ethan M. Aldrigde

Fantastiske tegneserier med tøffe og vakre tegninger.

Bli med til Verden under! En magisk verden med alver og andre skapninger med trolldomskrefter.

I bok 1 lever Barnet som menneske i Underverden. Han er så ubetydelig at han ikke har et navn. Ed lever som alv i menneskeverden. Begge faller utenfor i sin verden, men når de møtes skjer undere. I bok 2 må de kjempe mot onde krefter og de avslører en ond familiehemmelighet. Det er kommet 2 bøker i serien og jeg kan nesten ikke vente på den neste!

Passer for deg mellom 8 og 100 år.

Se om boka er ledig

De forbudte solsystemene
av Christopher Pahle

Klar for en tur ut i det uendelige verdensrommet? Bli med Kass og Tycho på en spennende og fartsfylt reise. I kampen om å overleve i fremmede galakser møter de vesener som må nedkjempes, og noen vil faktisk hjelpe dem videre på veien. Hvem kan de egentlig stole på? Tycho er en strateg og den som alltid tar styringa. Kass er modigere og sterkere enn hun visste. Kan de klare å finne veien tilbake til jorden? Dette er bok 1 i serien og den passer for deg fra 9 år som liker Byrået for ikke hendelser.

Se om boken er ledig

Utstøtt
av Ethan M. Aldridge

Da de var små ble Edmund og Barnet forbyttet. Menneskegutten vokste opp hos alvene og alvegutten vokste opp hos menneskene, med alvemagi og en familie som tror at han er et helt vanlig barn. Da den onde trollkvinnen Hawthorne tar over alveriket Verden Under må de to guttene ut på en farefull ferd. Med seg har de golemen Whick og en veldig modig søster. Kan de klare å redde både Verden Over og Verden Under?

Denne boken er for alle som liker bøker og tegneserier med eventyr, magi og spenning. Utstøtt er den første boken i serien om byttingene Edmund og Barnet.

Tegneserier som ligner:
Lightfall -Kampen mot mørket
Amuletten
Zita i verdensrommet: langt hjemmefra

Se om boka er ledig

Jeg er Leona
av Line Baugstø

Dette er andre bok om Malin og Leona. Jentene har begynt på ungdomsskolen. Heldigvis kom de i samme klasse og heldigvis har de bandet sitt, for jentegjengen fra den gamle klassen har fortsatt ikke akseptert Leona. Når Leona begynner å få ekle meldinger på mobilen sin blir det vanskelig igjen. Å forelske seg i feil fyr er heller ikke noe sjakktrekk. Realistisk, sårt og vondt om det å ikke føle seg som det man er født som. Om vennskap, forelskelse, mobbing og utenforskap.

 

 

 

Bøker som ligner:
Hvem er jeg når du blir borte? Av Kathrine Nedrejord
Glassroser av Kari Sverdrup

Se om boka er ledig

Kan også leses eller høres i Bookbites.

Vi skulle vært løver
av Line Baugstø

Hva gjør du om du må velge mellom bestevennen og resten av klassen? Når det kommer en ny jente i klassen håper Malin å få en støttespiller mot jentegjengen på skolen. Leona og Malin finner raskt tonen og blir bestevenner. Men Leona har hemmeligheter. Hun er ikke alltid så lett å forstå seg på. Dessuten lyver hun. Og da Leonas hemmelighet blir avslørt må Malin velge. Skal hun være tøff og stå på Leonas side mot alle, eller være en kujon og svikte den nye venninnen for å unngå å bli utstøtt selv? Det er ikke bare Leona som får det tøft.
Hjertevarm og litt vond bok om vanskelige valg og om å tørre å være seg selv.

 

Bøker som ligner:
Tilfeldig engel av Kari Sverdrup
Alt som teller av Ingrid Ovedie Volden

Se om boka er ledig

Kan leses som ebok i appen Bookbites.

Dei et ikkje sjokoladepålegg i krigen
av Ingunn Røyset

 

”Eg er ikkje meg. Eg er mormor. Då ho var lita. Då det var krig.”

En litt annerledes historie om Dagny som tar en tidsreise og våkner opp i et helt annet liv, som mormoren sin, under andre verdenskrig.
Boken er skrevet på nynorsk og passer for barn i alderen 9-13 år.

 

 

 

Bøker som ligner:
Aldri fred å få av samme forfatter
Løven, heksa og klesskapet (Narnia) av C. S. Lewis

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

Det forsvunne perlekjedet (Detektivene på Torshov)
av Samuel Bjørk

 

Kim bor på Torshov i Oslo. Her driver han detektivbyrå med vennene sine. En dag blir Aryan, moren til en kamerat, beskyldt for å ha stjålet et perlekjede fra fru Abrahamsen. Hvis de ikke løser saken må Aryan i fengsel. Detektivbyrået har fast møteplass på tørkeloftet, kommuniserer på tvers av bygården via walkie talkie og får ofte hjelp av Den Store Detektivhåndboka.

 

 

Serier som ligner:
Mysterieklubben av Patrik Bergström
Detektiv Donald krim
Dyrehagedetektivene av Mona Grivi Norman
Clue serien av Jørn Lier Horst
Edward Rubikons mysterier av Aleksander R. Kirkwood Brown
Revolvergutten av Arne Svingen

Se om boken er ledig 

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

Komiqueen
av Jenny Jägerfeld


12 år gamle Sasha har en hemmelig plan om å bli standup-komiker. Det er en av syv punkter på den livsviktige listen hun lager for ikke å bli som moren sin. Moren led av depresjon og har begått selvmord. Igjen sitter Sasha og faren med sorgen, savnet og spørsmålene. Sasha unngår alt som ligner på moren. Det er i alle fall ikke lov å gråte. I stedet vil hun få folk til å le. Hun er så "glad og normal" at faren blir bekymret. Dette er en bok som virkelig berører. Boken passer for deg som vil lese noe kjempemorsomt og trist på en gang. Sasha er en sjarmerende og superherlig jente å henge med. Boken er solgt til fjorten land, har mottatt Barnens Romanpris og ble nominert til Augustprisen i Sverige 2018 og skal filmatiseres. Passer for de på mellomtrinnet og oppover.

 
Bok som ligner:
Min bror er konge av Jenny Jägerfeld

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

 

Paulas reise
av Torunn Berge

 

En gripende krigshistorie om Paula som måtte flykte da Hitler bestemte at Finnmark skulle brennes. Paula blir vekket en høstdag i 1944 av at tyskerne står klare til å brenne ned alle hus i bygda hennes. Hun må legge ut på en farlig ferd i båt sørover uten familien sin. I tillegg til historien om Paula lærer vi litt om dagliglivet i Finnmark på før og under krigen, med fine bilder fra krigen og enkle bildetekster. Passer for de mellom 11-16 år.

 

Bøker som ligner:
Da krigen kom hjem til oss av Synnøve Heinan Hellerud
Brevet frå krigen av Ingunn Røyset

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.


Publisert: 30.03.2020 19.57
Sist endret: 17.09.2021 12.05