Lytt

Krim for voksne

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Forside hjem til mørketHjem til mørket
av Amy Engel

Møt Eve Taggert, moren som kjemper en desperat kamp for å finne ut sannheten om datterens død. Vi befinner oss i en liten amerikansk småby preget av fattigdom, triste skjebner og mørke hemmeligheter. Her vokste Eve og broren Cal opp. En trist barndom som forhåndsdømte dem til et liv som kriminelle tapere. Men mot alle odds har de endret historien. Eve tok grep da hun fikk Junie, og Cal har valgt å bli politi. Drapet henter fram igjen den gamle Eve, beintøff og nådeløs. Og hun bryter løftet til seg selv om aldri å oppsøke moren igjen, det skal vise seg at de ikke er så ulike som Eve hadde håpet på.

En bekmørk og annerledes psykologisk thriller full av overraskelser.

Se om boka er ledig

Forside Den andre søsterenDen andre søsteren
av Peter Mohlin og Peter Nyström

Søstrene Alicia og Stella Bjelke har skapt en banebrytende dating-tjeneste. Stella er det vakre ansiktet utad mens Alicia er hjernen bak. Da Stella blir drept innser Alicia kjapt at det er fortiden som innhenter dem og at det snart er hennes tur. Politimannen, John Adderley, som blir satt på saken har mer enn nok med sine egne demoner. Han er tidligere FBI-agent, men lever nå med skjult identitet som politimann i Sverige. Han er også i ferd med å bli innhentet av fortiden. Gradvis avdekkes både Johns og Alicias bakgrunnshistorier, og de er ikke vakre noen av dem. Historien tar mange vendinger og det spares ikke på noe. Det er høyt tempo, mye action, forviklinger og kaos. En historie med høy puls.

Bøker som ligner:
Det siste livet av samme forfatter

Se om boka er ledig

Forside SkyggeliljenSkyggeliljen
av Johanna Mo

Hanna Duncker er tilbake.

En ung far og hans 19 måneder gamle sønn blir meldt savnet og tiden jobber imot de som leter. Hanna har problemer med å fokusere. Noen har et sterkt ønske om få henne bort fra Öland. Hvem er det som sender anonyme trusler, hva skjedde egentlig da Hannas far ble dømt for drap og hvorfor er noen ute etter Hanna? Historien fortelles i to tidsplan, Den siste dagen der vi følger de savnede og dagens politietterforskning der politiet prøver å finne ut hva som har skjedd. I tillegg har vi Hannas bakgrunnshistorie som fortsatt skaper problemer for henne.

Bøker som ligner
Nattsangeren av samme forfatter
Bøkene til Lina Bengtsdotter om Charlie Langer

Se om boka er ledig

Forside JomfrueneJomfruene
Av Alex Michaelides

Psykoterapeuten Marianas liv kan på mange måter minne om en gresk tragedie. Da niesen ringer og ber om hjelp fordi en studievenninne er funnet drept lar Mariana pasienter være pasienter og reiser til Cambridge. Der får hun raskt mistanke til en karismatisk professor som underviser i nettopp greske tragedier. Han leder en eksklusiv studentgruppe som kaller seg jomfruene og den drepte var medlem av denne gruppen. Men det er mange potensielle mordere her og det går ikke lenge før flere blir drept.

En mørk psykologisk thriller som legger alt til rette for å lure leseren. Historien fletter inn flere av de greske tragediene, og tragedier er det nok av i dagens Cambridge også.

Bøker som ligner:
Den tause pasienten av samme forfatter
Bøkene til Ruth Ware

Se om boka er ledig

Boka kan leses som ebok i appen BookBites

Forsiden på bokaDen tause moren 
av Arnaldur Indridason
 

En eldre kvinne blir funnet drept i sitt hjemHvem kan ha hatet Valborg nok til å drepe henne? Hvorfor hadde hun en lapp med telefonnummeret til Konrad, den pensjonerte politimannen? 

Parallelt med politiets etterforskning følger vi Konrads arbeid med å finne ut av hvem Valborg var. Har dette noe med drapet på Konrads egen far å gjøre? 

Som alltid i Indridason bøker er det dystert og mørkt. Det er et lavt tempo med lite action, vold og blod. Mørk realisme med okkulte innslag. 

Det handler om skam, sinne og anger, og det er  både vondt og grusomt. 

Bøker som ligner: 
Karin Fossum, Håkan Nesser og Arne Dahl sine bøker 

Kan også leses og høres i appen Bookbites. 

Forsiden på bokaRovdyr 
av Erling Gangsøy Greftegreff 

Hva har et over 50 år gammelt lik med drapet på en eldre kvinne i Hønefoss å gjøre? 

Politietterforskningen skal snart avdekke sammenhenger langt utenfor det de forventet. Og det de trodde var en lokal drapssak utvikler seg til å bli del av en internasjonal etterforskning. 

Historien veksler mellom 1950-tallet og 2017.Den starter med en prolog som er både grusom og grotesk, men dette er ikke en bok med mye vold og blod. Det er en ganske vond oppvekstskildring og en realistisk politikrim der politietterforskningen står i fokus.   

 

Bøker som ligner: 
Lier Horst sine krimbøker 
De andre bøkene med Wilhelm Gran (Trekkfuglene og Liten jente forsvunnet) 

Kan også leses i appen Bookbites. 

Forsiden på bokenTil døden: du skal ikke bryte ekteskapet 
av Agnes Lovise Matre 

Ella og Mathias er nygifte og lykkelig uvitende om hverandres hemmeligheter. Da en barndomskamerat av Mathias blir drept bobler gamle hemmeligheter opp til overflaten.  Ella innser at hun har giftet seg med en mann hun ikke kjenner. Spørsmålet er om han er farlig. Hvordan skal hun nå målet sitt hvis ekteskapet ryker?Mathias er dypt religiøs og for ham er skilsmisse ikke et alternativ. Begge begynner å rote i den andres fortid, paranoiaen vokser og det blir mørkere og mørkere. 

Klaustrofobisk, spennende, ubehagelig og glitrende god historie som fortelles i korte kapitler der synsvinkelen veksler mellom Mathias og Ella.   

Bøker som ligner: 
De andre bøkene i forlagets serie om de ti bud 
-Min sønn : Du skal ære din far og mor av Arne Svingen 
-Andre guder : Du skal ikke ha andre guder enn meg av Jørgen Brekke
 

Se om boka er ledig

Kan leses i appen BookBites. 

Forsiden på bokenGlassvinge 
av Katrine Egeberg 

Politibetjent Anette Wernerer i svangerskapspermisjon, men finner seg ikke helt til rette i morsrollen. Hun savner jobben så mye at hun ikke klarer å la være å legge seg bort i etterforskningen når det dukker opp et lik av en kvinne hun har møtt. Kollegaen hennes, Jeppe Kørner, har hendene fulle både på jobb og privat.  Det dukker opp stadig flere lik og det viser seg at fellesnevneren er at de drepte tidligere jobbet på Sommerfuglen, en psykiatrisk institusjon som ble nedlagt etter at en av ungdommene der begikk selvmord. Hva skjedde egentlig på Sommerfuglen og hvem er det som har noe å hevne her? 

 

Bøker som ligner: 
Krokodillevokteren og Blodmåne av samme forfatter 
Pasienten av Trude Teige 

Kan også leses og høres i appen Bookbites. 

 

Forsiden på bokaEngelens fall 
av Myriam H. Bjerkli 

Vibeke Olden har nettopp blitt headhuntet til en stilling i barnevernet i Larvik. Det er det mange som misliker. Vibeke har aldri vært mørkeredd, men nå røyner det på.  I Sandefjord får politiførstebetjent Håkon Haakonsen en forsvinningssak. 16 år gamle Angelamed den trøblete bakgrunnen, har ikke en familie som bryr seg.  

Historien veksler mellom Vibeke sitt hverdagsliv, Angela sin skjebne og Håkons jakt på sannheten. 

Det er en blanding av tradisjonell politikrim og psykologisk thriller. Nervepirrende og ubehagelig, nesten klaustrofobisk. 

Det handler om omsorgssvikt, rusmisbruk, selvmord, sorg og til syvende og sist; ravende galskap. 

Se om boka er ledig

Kan både leses og høres i appen BookBites.

ForsideDet sorte fåret
av Jørgen Jæger

Vi befinner oss i Fjellberghavn tidlig på 1980-tallet. Før mobiltelefonene og sosiale medier inntok verden og før røykelover trådte i kraft. Det er fredag og Bjørn Næss, en sympatisk ung familiefar, er på vei hjem. På grunn av klaustrofobi velger han å kjøre den gamle veien over fjellet, i stedet for å ta den nye med alle tunnelene. Det skal vise seg å bli et skjebnesvangert valg. Samtidig blir en ung jente ihelkjørt lenger nede i bygda. Sjåføren stikker av. Lensmann Ole Vik får hendene fulle.

Dette er en historie om hvordan en liten hendelse og et sett med tilfeldigheter kan få en manns verden til å revne fullstendig.

Det er en krim helt fri for vold og blodige detaljer.

Bøker som ligner
De andre bøkene om lensmann Ole Vik

Se om boka er ledig

Kan både leses og høres i appen BookBites

ForsideGå i fengsel
av Camilla Läckberg

Fire ungdommer skal feire nyttårsaften sammen. I nabovillaen feirer foreldrene deres. Disse ungdommene har tilsynelatende alt. Men de har også mørke hemmeligheter. Et gammelt monopolspill kommer frem, men for å høyne innsatsen bytter de ut regelen om at du må betale for deg om du lander på noen sin eiendom. I deres versjon må du enten svare sant på et spørsmål fra den som eier gata du står på, eller utføre noe du blir utfordret til. Etter som kvelden går og promillen stiger blir utfordringene verre og verre og fasadene begynner å slå sprekker.

Dette er mørkt, dystert og grunnleggende forferdelig. Läckberg skriver lettbeint og underholdende om grusomme temaer.

Slutten fillerister deg, her er det ikke mye håp, eller kanskje er det nettopp det det er.

Se om boka er ledig

Boken kan leses i appen Bookbites

Forside drepende drage, angrende hundDrepende drage, angrende hund
av Karin Fossum

Møt Aksel Adelson, en stusselig kar i 40-årene. Aksels store kall her i livet er å ta vare på søsteren, som er psykisk syk. Sammen bruker de mye tid på å fantasere om måter moren deres kan dø på. Foreldrene var ikke akkurat mønsterforeldre, men kan oppveksten virkelig forklare søsknenes hevnfantasier? Dette er en studie i forkvaklede sinn, en klaustrofobisk roman skrevet i et poetisk språk, med små glimt av humor og med stor innsikt.
Mørkt og dystert, absolutt ikke en actionfylt krim. Anbefales varmt.

Se om boka er ledig

Kan både leses og høres i appen BookBites.

Forside NattsangerenNattsangeren
av Johanna Mo


Når politietterforsker Hanna Dunckers far dør, flytter hun tilbake til barndommens Öland. Det er 16 år siden hun satte sine bein på øya. I det lille øysamfunnet kjenner alle alle, og folk har ikke glemt at Hannas far ble dømt for drap.

Da hun rykker ut på sitt første oppdrag viser det seg at drapsofferet, 15 år gamle Joel, er sønnen til en gammel venninne. Er det en fordel eller en ulempe at hun kjenner nesten alle involverte i saken? Det skal raskt vise seg at noen ikke har tenkt å la henne glemme familiehistorien sin.

Dette er en tradisjonell politikrim der etterforskningen står i fokus, den har et sammensatt persongalleri med mye levd liv.


Bøker som ligner
Bøkene til Lina Bengtsdotter om Charlie Langer

Se om boka er ledig

Kan også leses i appen Bookbites.

ForsideMatadorens siste dans
Av Øistein Borge

I den lille landsbyen Montepaz i Andalucia stelles det i stand til bryllup. Den mexicanske mangemillionæren Sergio Moncayo skal gifte seg med den mye yngre adonisen Rob Schenk. Hele landsbyen er invitert. Men brudeparet rekker bare så vidt å danse bryllupsdansen før morderen slår til. Boka har et persongalleri som det nærmest slår gnister av. En fargerik forsamling originaler med en engelsk pensjonert kriminaletterforsker i hovedrollen. Den har gode miljøskildringer der varmen og den tørre lufta på den spanske landsbygda nærmest kryper under huden på deg. Borge skriver godt med ironi og humor. Boka har en rolig og lun stemning, men blodige drap og store følelser. Og kanskje blir du litt overrasket. Strålende krim som er lansert som en hyllest til den engelske landsbykrimmen.

Bok som ligner:
Gjestelisten av Lucy Foley

Se om boka er ledig

Kan også høres i appen BookBites.

ForsideJeg ser død
av Geir Greni

Maren Bjerke var tidligere et kjent medium fra tv-serien “syner”. Nå bor hun i Ørje.
Hun oppsøkes av en dame med et oppdrag. Beata vil ha hjelp til å finne ut hva som skjedde med forloveden hennes som forsvant dagen før de skulle gifte seg. Femti år tidligere oppdaget syv år gamle Eric at familien hans ikke var den han trodde.
Historien fortelles på to tidsplan. Marens undersøkelser i dag og Erics liv fra han var syv år gammel og fram til han forsvant sporløst på midten av 1970-tallet.
En spennende krim som ikke sparer på kruttet. Det er tempo og driv i historien. Den har et fargerikt persongalleri og elleville overnaturlige innslag. En krim med både humor og groteske innslag. Rett og slett vidunderlig underholdende.

Se om boka er ledig

Denne finnes både som bok og lydbok i BookBites

ForsideIskald
av Agnes Lovise Matre

I Øystese går verdens tøffeste triatlonkonkurranse Norseman Xtreme av stabelen. Da utøverne kommer i land i Eidfjord ligger en person med startnummer 22 livløs igjen i vannet. Det blir raskt klart at det ikke er snakk om en ulykke. Den drepte er en kjent forretningsmann som har vært i politiets søkelys flere ganger. Jakten på drapsmannen avdekker gamle hemmeligheter. Her snakker vi det mørkeste religiøse miljøet du kan tenke deg. Abortprester og fanatiske mørkemenn kan skremme livskiten ut av hvem som helst. Handlingen foregår i et lite værhardt vestlandsmiljø. Det handler om gamle synder og religiøse despoter. Men det handler også om forretningsmenn av den lyssky sorten, grov utnyttelse av de svake, mørke hemmeligheter og utpressing.

Bøker som ligner
De andre bøkene med Bengt Alvsaker: Skinnet bedrar og Uvigslet jord

Se om boka er ledig

Boka finnes også i BookBites

Tro meg når jeg lyver
av Ellen G. Simensen

I Hønefoss prøver Lars Lukasen å balansere jobben som politi med det å være nyskilt pappa til 8 år gamle Annie. Så kommer Johanna Brekke til byen, det kan virke som hun rømmer fra noe. Hun blir den nye læreren til Annie. Alt er ikke som det skal på skolen, i tillegg får politiet melding om en «eventyrforteller» som skremmer barn. En drept mann blir funnet, et barn forsvinner, og ingenting ser ut til å henge sammen.

Gradvis avdekkes Johannas bakgrunnshistorie og vi beveger oss mellom Hønefoss og Gulen i Sogn.

Boka er en blanding av psykologisk thriller og politikrim. Det er en spennende historie der det er umulig å vite hvem som er venn og hvem som er fiende.

En god krimdebut.

Se om boka er ledig

Kan leses og høres i appen BookBites.

Poppy
av Kristine Getz

2 år gamle Poppy har levd hele sitt liv i rampelyset gjennom foreldrenes instagramkonto og blogg. Lotte og Jesper har gjort datteren til et levebrød. Politietterforsker Emer Murphy er for tiden sykemeldt og kraftig medisinert etter et sammenbrudd. Da Poppy plutselig forsvinner slutter Emer å ta medisinene sine og begynner å jobbe igjen. Absolutt alle involverte ser ut til å ha sine hemmeligheter. Hvem har tatt Poppy? Kan det være Lottes fortid som har innhentet henne eller kan det være at familien ikke er så idyllisk og harmonisk som de ønsker å framstå?

En spennende og tidsaktuell bok helt uten blodige voldsskildringer. Med et fargerikt persongalleri og et muntlig språk.

Bok som ligner:
Ingen utvei av Cara Hunter

Se om boka er ledig

Kan både leses og høres i appen BookBites.

Skjebnesteinen
av Sven Petter Næss

Norske Amandeep Kaur studerer i Edinburgh da hun blir funnet bevistløs i en elv. Hun bærer preg av mishandling. Onkelen hennes, politietterforsker Harinder Singh reiser til Skottland som privatperson, men involverer seg raskt i etterforskningen, noe som ikke går helt friksjonsfritt. I Norge finner Harinders kollega en mulig forbindelse mellom bortføringen av Amandeep og drapet på en tyster i narkotikamiljøet i Oslo. Spørsmålet er om det er forbindelsen til Norge som ligger bak eller om det er noe som har skjedd i Skottland. Historien veksler mellom Edinburgh og Oslo, og gradvis avdekkes gamle traumer. Historien tar stadig nye vendinger og ingenting er slik det virker til å begynne med.

Boka har et knapt og presist språk, persongalleriet er sammensatt og originalt. Her er det duket for overraskelser.

Se om boka er ledig

Kan både leses og høres i appen BookBites.

Knokkelstøv
av Anders Moe

Tommy Rem jobber som torpedo, han er ryddegutt for en østeuropeer med en mafialignende organisasjon. Men så dør Tommys kone i en ulykke og han får eneansvaret for datteren på 16. Han bestemmer seg for å ta et oppgjør med livet han har levd. Det er en mørk og dyster bok med en noe frynsete helt. Handlingen foregår over en tiårsperiode. Det er Tommy som forteller historien, spørsmålet er hvor pålitelig han er som forteller.

Boka har en dyster katastrofestemning der det noen ganger er vanskelig å skille mellom hva som er reelt og hva som skjer i Tommys hode.

Skildringen av faren som desperat prøver å rette opp forholdet til datteren er varm og nær, mens yrkeslivet til torpedoen skildres kaldt og brutalt.

Bøker som ligner:
Litt død rundt øynene av Davis Ärlemalm

Se om boka er ledig

Kan både leses og høres i appen BookBites.

Alt dette raseriet
av Cara Hunter 

En tenåringsjente blir funnet vandrende i utkanten av Oxford. Skamslått og forvirret. Hun nekter å samarbeide med politiet som tror hun har vært utsatt for et overgrep. Så forsvinner det en jente til og politietterforsker Adam Fawley innser at dette ligner altfor mye på en gammel sak han har hatt. Hva dreier dette seg om, fikk de dømte feil mann den gangen eller har de med en copycat å gjøre?

Som alltid i Hunters bøker er ingenting sånn som det ser ut ved første øyekast. Historien fortelles med flere stemmer. Spenningen ligger i å avdekke hva som har skjedd og hva som ligger bak. Og som alltid er det mye verre enn du kunne forestille deg.

Bøker som ligner:
De andre bøkene med kriminaletterforsker Adam Fawley ; Ingen utvei, Hjemmets lune rede og I mørket

Se om boka er ledig

Litt død rundt øynene
av David Ärlemalm

Arto er eksnarkoman og tidligere kriminell. Han har vært stoffri siden han fikk eneansvaret for datteren Bodil. Han kjemper en daglig kamp mot stoffsuget, mot det kriminelle miljøet som han tidligere var en del av og mot hjelpeapparatet som er skeptiske til om Arto er i stand til å ta seg av datteren. Da Arto mister jobben kontakter han det gamle miljøet igjen, det er farlig, men det fører også til ny informasjon om hva som skjedde da Bodils mor døde.

Realistisk, sårt og vondt. Dette er kanskje mer sosialrealisme enn krim, men spenningsnivået er det ikke noe å utsette på.

Se om boka er ledig

Kan også leses i appen BookBites.

Syke sjeler
av Kristina Ohlsson

For ti år siden forsvant det tre personer fra det lille tettstedet Kristianstad. Bare én av dem kom tilbake. Lukas ble funnet hardt skadet og med hukommelsestap. Politiet fant aldri ut hva som skjedde. Nå er han tilbake i barndomshjemmet for første gang på ti år. I nabohuset bor foreldrene til Fanny, hun kom ikke tilbake. De kan ikke forsone seg med at Lukas sier at han ikke husker. Samtidig flytter Lukas' barndomsvenn, David, inn i den gamle prestegården sammen med kjæresten sin. Det kan virke som at de ikke er velkomne der.

Dette er en psykologisk thriller, med en mørk uhyggestemning, der ingenting er sånn som du tror. En skikkelig god og annerledes krimbok, ikke for de mørkeredde.

Bøker som ligner:
Bøkene til Ruth Ware, f.eks.: Kvinnen i lugar ti

Se om boka er ledig

 

Beatrice
av Lina Bengtsdotter

En ni måneder gammel jente forsvinner sporløst. Krav om løsepenger uteblir og for hver time som går minsker sjansene for å finne Beatrice i live. Politietterforsker Charlie får raskt en følelse av at ingen forteller hele sannheten.

Historien veksler mellom politietterforskningen og en ung jentes hverdag på en institusjon Gradvis flettes de to historiene sammen og det knyttes tråder tilbake til Charlies kaotiske oppvekst.

Dette er tredje bok om Charlie. Bøkene har avsluttende krimplott, men det anbefales å lese i rekkefølge fordi det handler mye om mysteriene i hennes bakgrunn.

En rasende god krimbok som etterlater deg med et sug etter mer. Og det kommer nok, for vi er langt i fra ferdige med Charline Lager.

Bøker som ligner:
Annabelle og Francesca av samme forfatter

Se om boka er ledig

Kan leses i appen BookBites.

ForsidebildeSjeledød
av Glenn Johansen

En bombe sprenges på Oslo S og tre franske studenter omkommer. En familietragedie rulles opp og ser først ut som partnerdrap. Politiet jobber på spreng for å løse sakene.

Etterforskerne er interessante karakterer. De har sitt i bagasjen, men de er ikke alkoholiserte eller har en diagnose. De er vanlige mennesker som er skarpe og flinke i jobben sin. PST etterforsker Tom Tønder som har flyttet hjem til Norge etter mange år i utlandet og har sin første dag på jobb. Silje Wiig er etterforsker i Kripos og er på Oslo S når det smeller. Hun jobber egentlig med en partnerdrapssak. I løpet av historien krysses sporene til Tom og Silje.

Boka har en ekstra dimensjon for osloelskere. Vi følger etterforskningen rundt i Oslos gater og i Nordmarka. Bomben på Oslo s etterforskes som en kopi av en virkelig hendelse på Østbanen i 1982.

Boka er en skikkelig spennende og actionfylt Oslo-krim og man får ikke lest den fort nok!

Se om boka er ledig
Boka kan også leses som e-bok i appen BookBites

ForsideKona og enken
Av Christian White

Australske Kate er på flyplassen for å møte ektemannen som har vært på jobbreise i London. Men han dukker ikke opp, og langsomt går det opp for Kate at noe er galt, han er forsvunnet. Etter noen dager får Kate en telefon fra vaktselskapet som passer feriehuset deres, det har blitt utløst en alarm. Overbevist om at det er der mannen befinner seg drar Kate til det vintertomme ferieparadiset, som slett ikke er noe paradis på denne årstiden. Parallelt med denne historien møter vi Abby, fastboende på ferieøya. Kate og Abby har noe til felles, en av dem har noe å skjule.

Det er ingenting som er slik det virker i denne historien, det er umulig å forutse hvor dette bærer. Underveis blir det ganske forvirrende før det langsomt demrer. Boka har et fascinerende persongalleri og er forfriskende annerledes. Dette er strålende krim.

Se om boka er ledig

Elskede barnElskede barn
av Romy Hausmann

En ung kvinne og datteren blir bragt til sykehus etter en bilulykke. Kvinnen heter Lena, er det mulig at hun er den Lena som forsvant for 14 år siden? Hvor har hun i så fall vært i alle disse årene? Datteren, Hannah, snakker ikke så mye, men det hun sier utløser alle alarmknapper som finnes. Det avdekkes raskt at den lille familien har levd under et ufattelig terrorregime. Gjennom Lena, Hannah og Lenas far, Mathias, avdekkes gradvis den grusomme historien.

Dette er en uvanlig psykologisk thriller som gir en nærmest klaustrofobisk leseopplevelse. Historien tar stadig nye vendinger, og ingen av fortellerne er til å stole på. Det handler om forskrudd kjærlighet og en galskap som ikke kjenner noen grenser.

Boka skal bli tv-serie

Bøker som ligner:
Den tause pasienten av Alex Michaelides
3096 dager av Natascha Kampusch

Se om boka er ledig.

Kan også leses i appen bookbites.

Den nye jenta

Den nye jenta
av Daniel Silva

 

På en eksklusiv privatskole i Sveits blir en 12 år gammel jente kidnappet. Faren er den saudiske kronprinsen, tronarvingen som har ertet på seg store deler av verden. Både innenfor og utenfor landets grenser er han omstridt. Nå henvender han seg til den eneste mannen han tror kan hjelpe, Gabriel Allon, sjef for den israelske etterretningstjenesten. Det blir en heseblesende jakt som strekker seg over store deler av verden. Uventede allianser inngås, store menneskelige tap rammer og ingenting blir som det var.

 

Actionfylt spionthriller med høyt tempo, stort persongalleri, mye død og mange sceneskifter, fortalt i et humoristisk språk.

Se om boka er ledig

Andre guder
av Jørgen Brekke

Jonny, tidligere stoffmisbruker, treffer igjen sin ungdoms store forelskelse og innser at han er like svak for henne i dag. Linda er medlem av menigheten "Guds bud" som ledes av den karismatiske Peter Isaksen. Jonny suges inn i Isaksens univers med tungetale og dyrekjøpt frelse. Er Lindas følelser for Jonny ekte? Tvilen begynner og gnage i Jonny, blir han lurt? Historien fortelles i korte kapitler der synsvinkelen veksler mellom Jonny og Linda. Gradvis avdekkes en forferdelig bakgrunnshistorie og et plot fylt av svik og lureri. En suggererende spenningsbok med en finurlig historie og en overraskende vri.

Boka er første bok i forlagets serie «De ti bud», der flere forfattere skal skrive en historie med utgangspunkt i et av de ti bud.

Bøker som ligner:
Temamessig : Bak stengte dører av Lars Helle
Blod på snø og Mere blod av Jo Nesbø ( kort historie med et mord)

Se om boka er ledig

Se meg falle
av Mons Kallentoft

For tre år siden forsvant den tidligere politimannen, Tim Blancks 16 år gamle datter under en ferietur på Mallorca. Nå livnærer han seg som privatdetektiv på Palma mens han fortsetter letingen etter Emme. Når en av hans klienter blir arrestert anklaget for mord stoler ikke Tim på politiet. Han setter i gang sin egen etterforskning. Det blir farlig, men det fører han nærmere en løsning på hva som skjedde med Emme.

Vi befinner oss i et korrupt og hensynsløst samfunn, med store sosiale forskjeller. En øy rammet av hetebølge der stemningen er klam og klaustrofobisk. Boka er detaljrik med mange tanketråder, mørk, dyster og ubehagelig, men også fartsfylt med mye action.

Bøker som ligner:
Miljømessig : Bastarden av Øistein Borge
Tone og stemning : Kallentofts tidligere bøker Midtvinterblod og Sommerdøden

Se om boka er ledig

Kan også høres eller leses i appen Bookbites.

Kvinnen i vinduet
av A.J. Finn

Tung depresjon, alkohol og piller er kanskje ikke den beste kombinasjonen hvis du har et ønske om å komme deg ut blant folk igjen. Barnepsykologen Anna Fox har ikke forlatt huset sitt i Harlem på nesten et år. Problemet med å bruke dagene til å følge med på naboene gjennom telelinsa på kameraet er at du kan komme til å se noe du helst ikke vil se.
Her snakker vi mørk paranoia. Men hva om den paranoide har grunn til å være redd?

En mørk og hypnotisk thriller med en noe upålitelig forteller og en skadeskutt hovedperson.
Boka skal filmatiseres.

Bøker som ligner:
Flink pike av Gillian Flynn
Piken på toget av Paula Hawkins
Naboparet av Shari lapena

Se om boka er ledig

Slakteren i Liseleje
av Ane Riel

Judith er slett ikke den søte lille damen som hun ser ut som. Å lese om Judith er et møte med fornøyelig kølsvart humor. Den andre historien i boka, der vi møter den lille gutten Jørgen, er sår og vond og uten antydning til humor. Disse to historiene veves sammen og skaper sjokkbølger etterhvert som de utvikler seg.

En morbid og magisk thriller, full av kølsvart humor men med en vond bakgrunnshistorie. Underholdende, morsomt og forferdelig. Boka ble kåret til årets beste spenningsroman i Danmark da den kom ut.

Bøker som ligner:
Irma Dahl: Den dedikerte begravelsesagenten

Se om boka er ledig

Annabelle
av Lina Bengtsdotter

Politibetjenten Charlie drikker for mye, tar for mye piller og roter det til i kjærlighetslivet sitt, men hun er en dyktig etterforsker. Hun blir sendt til et lite gudsforlatt sted på den svenske landsbygda der en ung jente har forsvunnet. Det ingen vet er at Charlie vokste opp her. Hun har ikke satt sine bein her siden hun var 14.

En bok med mange tråder som beveger seg fram og tilbake i tid. Gradvis avdekkes en forferdelig oppveksthistorie og flere mørke hemmeligheter. Spenningen ligger i avdekkingen av hva som skjedde med Annabelle og ikke minst oppveksthistorien til Charlie. Boka ble kåret til årets krimdebut i Sverige. Bok nummer to heter Francesca.

Bøker som ligner:
Husdyret av Camilla Grebe

Se om boka er ledig

Skrik
av Eirik Husby Sæther

Muna og Jakob er kollegaer ved Oslo politikammer. Ingen av dem lever opp til idealet av hva en politibetjent skal være. Sammen lager de kaos. De rykker ut til en melding om husbråk. Her går det galt og Muna blir suspendert. Men hun gir seg ikke. Hun fortsetter etterforskningen på egen hånd og ganske snart blir det klart at hun har en egen agenda.

Dette er en bok der det skjer mye. Den har korte avsnitt og kapitler. Den hopper mye i tid og persongalleriet er stort. Det handler om grov omsorgssvikt og ødelagte mennesker. Fartsfylt med mye action.

 

 

Bøker som ligner:
Vi dør så sakte av Ruben Eliassen
Eystein Hanssen sine bøker med politietterforskeren Elli (De ingen savner, Giftstrøm, Triangel, Åtseldyr, Brennemerket, Jaget, Svart landskap, En kort evighet)
Pokerfjes av Ulrik Høiseæther

Se om boka er ledig

Bakom synger døden
av Karin Fossum

En ung mann er i skogen for å ta seg et bad. Der skjer det noe som sender han ut i byen på jakt etter hevn. Samtidig får politiet inn melding om en savnet 16 år gammel jente. Hun blir raskt funnet drept i den samme skogen. En annen 16-åring har tegnet jenta etter at hun ble drept, men er det han som har drept henne? Konrad Sejer nøster tålmodig i de trådene han finner, og de er det mange av.

Spennende, rått og brutalt om skadeskutte sjeler og deres kompliserte liv.

 

 

Bøker som ligner:
Ingen skriver som Fossum, det må bli de andre bøkene med Konrad Sejer

Se om boka er ledig

Lillemann ildebrann
av Merete Junker

Det nærmer seg jul i Porsgrunn da et bolighus brenner ned og liket av en kvinne blir funnet i ruinene. Samtidig forsvinner en 13 år gammel gutt som nylig har flyttet inn i nabohuset. For politietterforsker Eline Torp og kollegaene blir det et kappløp med tiden. De MÅ finne gutten. Spørsmålet er om de finner han i live. Miljøgründer Magnar Moe-Hansen hadde en genial plan. Den utvikler seg raskt til et mareritt.

Tradisjonell politikrim med bortføring og flere drap og en politietterforskning som involverer både norsk og svensk politi.

 

 

Bok som ligner:
Vannmannen av samme forfatter (første bok med Eline Torp)

Se om boken er ledig her 

Kan også leses som ebok i appen Bookbites

Ingen utvei
av Cara Hunter

Politiet rykker ut til en husbrann der det er mistanke om at brannen er påsatt. Den tre år gamle Zachary  blir funnet omkommet, storebroren, 11 år gamle Matty, er alvorlig skadet. Foreldrene er sporløst forsvunnet. Kriminaletterforsker Adam Fawley og teamet hans begynner å grave i familien Esmonds bakgrunn og avdekker snart at de ikke var så velstående som huset skulle tilsi. Det er heller ikke helt fritt for skjeletter i skapene til familien. 

Dette er en pageturner der ingenting er slik det ser ut til å begynne med. Historien hopper mye i tid og fortelles av flere stemmer. Hunters store styrke er hennes evne til å lure leseren. 

 

Bøker som ligner:
I mørket og Hjemmets lune rede av samme forfatter

Kvinnen i lugar 10 og I en mørk, mørk skog av Ruth Ware

Se om boken er ledig her  

Kan også leses som ebok i appen Bookbites

Gå med meg
av Sonja Holterman

Journalisten Ira Torgrimsson er sendt til Rogaland for å dekke russetreffet i Kongeparken. Her snubler hun over en død kvinne. Det viser seg at hun er drept, hun er iført en russedress, men det er 25 år siden hun var russ. Desto mer Ira finner ut om den drepte kvinnen, desto mer komplisert blir det. Ira får stifte bekjentskap med et, for henne, ukjent religiøst miljø med mange sære bygdefolk. Og det er ikke alle som vil henne vel. Dette handler om familiehemmeligheter og gamle synder. Vi møter et vestlandsk bedehusmiljø med rigide regler for hva som er akseptabelt og ikke. Og dobbeltmoralen er ikke langt unna.


Bøker som ligner:
Bak stengte dører av Lars Helle
De to andre bøkene om Ira Torgrimsson (Frostgraven og Presteskapet)

Se om boken er ledig her 

Kan også høres eller leses i appen Bookbites

Ofrenes offer
av Bo Svernström

En bonde finner en ille tilredt mann spikret opp på veggen i en låve. Han er torturert etter alle kunstens regler. Politiinspektør Karl Edson og hans team er raskt på plass, det samme er journalisten Alexandra Bengtsson. Det dukker opp stadig nye lik og politiet står uten spor. De leter etter en fellesnevner som kan føre dem nærmere en løsning. Den mest tydelige fellesnevneren er at alle ofrene er kriminelle med stygge ting på samvittigheten. Kan dette være et oppgjør mellom kriminelle eller er det snakk om hevn?
Dette er en uvanlig, original og annerledes krim. En rå og brutal pageturner med høyt tempo og perspektivskifter. Ikke noe for de med svak mage.


Bøker som ligner:
Bøkene til Keppler og Adler-Olsen

Se om boken er ledig her 

Kan også høres eller leses appen Bookbites.

Syv løgner
av Elizabeth Kay

Jane og Marnie har vært nære venninner i nesten 20 år. De utfyller hverandre perfekt, en lys og en mørk i alle betydninger. Men ingenting varer evig. Da Marnie treffer Charles endrer alt seg. Jane kan ikke fordra Charles, men når Marnie spør hva hun syns om han, lyver hun. Om hun bare hadde vært ærlig hadde kanskje Charles fortsatt vært i live. Det er Jane som forteller historien og det blir ganske tidlig klart at hun ikke er en pålitelig forteller. Etter den første løgnen er det ingen vei tilbake.

Dette er en psykologisk thriller, det er en nokså rolig bok med lavt tempo, men historien suger tak i deg og den sitter i. Slutten øker i både tempo og puls.

 

Bøker som ligner:
Kvinnen i vinduet av A.J.Finn
Den tause pasienten av Alex Michaelides

 Se om boka er ledig

I mørket
av Cara Hunter

En ung kvinne og et lite barn blir funnet innelåst i kjelleren til en eldre, alkoholisert og begynnende dement mann. Mannen benekter ethvert kjennskap til saken og kvinnen er ikke i stand til å forklare seg. Politietterforskningen avdekker at hun sannsynligvis har blitt holdt fanget i kjelleren i flere år. Men hvem er det som har holdt henne fanget? Snart dukker det opp levninger av en annen savnet kvinne og politiet vingler i flere retninger med stadig nye mistenkte. Underholdende og grusomt. Hver gang politiet, og leseren, tror at nå har vi løsningen, så dukker det opp noe som endrer bildet. Ingenting i denne historien er som du tror.

 

Bøker som ligner:
Hjemmets lune rede av samme forfatter
Bøkene til Ruth Ware
Aldri si det av Lisa Gardner

Se om boken er ledig

Aldri si det
av Lisa Gardner

En mann blir funnet drept, sannsynligvis skutt av sin kone. Hun har vært i politiets søkelys før. Da hun var 16 år gammel skjøt og drepte hun faren sin ved et uhell. Denne gangen hevder hun at mannen var død da hun kom hjem, det eneste hun har skutt er mannens laptop. Lyver hun? I så fall, har hun kommet unna med mord før? Hvis hun snakker sant, hvem er det da som har drept mannen og hvorfor skyte en laptop? Det viser seg snart at mannen har levd et dobbeltliv med flere falske identiteter. Var han en overgriper eller ligger det noe annet bak? Sugende spenning, en historie der absolutt alle har hemmeligheter, noen mørkere enn andre.

 

Bøker som ligner:
Den perfekte familie av samme forfatter
Bøkene til Ruth Ware og Shari Lapena

Se om boken er ledig her

Hjemmets lune rede
av Cara Hunter

Åtte år gamle Daisy forsvant sporløst fra foreldrenes hagefest uten at noen merket det. Hva skjedde, når forsvant hun egentlig? Dette er en fortelling der ingenting er sånn som det ser ut. En salgs “domestic noir” der det slett ikke er trygt innenfor husets fire vegger, og der alle blir lurt av alle. Familien Mason er ikke akkurat en liten lykkelig A4-familie. Her er det mye som ikke er som det skal. Det er en historie som hele tiden tar uventede vendinger. Til og med slutten, når du tror alt er avklart, klarer å overraske big time. En bok med et stort og fargerikt persongalleri. En spennende krimbok helt fri for voldsskildringer, blod og mishandling.

 

 

Bøker som ligner:
Kvinnen i lugar 10 og i en mørk skog av Ruth Ware

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites.

Bare et barn
av Malin Giolito Persson

Advokaten Sophia Weber får en barnevernssak på pulten. Læreren til sju år gamle Alex har slått alarm og gutten tvangsflyttes til et beredskapshjem mens politiet etterforsker saken. Sophia oppnevnes som guttens advokat, hun er ikke enig da barnevernet bestemmer at gutten kan få flytte hjem til mor, siden far er ute av bildet. Spørsmålet er hvem som er ansvarlig for det Alex har vært utsatt for. Er det trygt å sende han hjem til mor? En sugende ekkel historie om omsorgssvikt og barnemishandling. Det er ikke mye action, likevel er det veldig spennende. Til tross for det tunge temaet er boka lettlest og underholdende.


Bøker som ligner:
Perssons andre bøker om Sophia Weber;
- Utover enhver rimelig tvil
- Prosessen

Se om boken er ledig

Kan også høres som lydbok i appen Bookbites.

Den perfekte familie
av Lisa Gardner

Huset til en familie på fem blir forvandlet til et åsted. Fire av familiens medlemmer er brutalt drept. Mens den siste  - 16 år gamle Roxy er savnet. Men er hun gjerningsmann eller offer?

Mens politiet på den ene siden og overleveren Flora på den andre siden leter etter Roxy,  avdekkes bakgrunnshistorien i korte glimt  gjennom Roxys stiloppgave “Finnes den perfekte familie?” 

Hardkokt og mørk amerikansk thriller. Rått, brutalt og grunnleggende grusomt. Beintøff sosialrealisme.

 

 

Bøker som ligner:
Bøkene til Karin Slaughter

Lisa Gardners andre bøker med politietterforsker D.D.Warren

Se om boken er ledig 

 

En helt vanlig familie
av Mattias Edvardsson

 

Hvor godt kjenner vi våre barn og hvor langt er foreldre villige til å gå for barnet sitt? 

Møt familien Sandell, far er prest i den svenske kirke, tidligere fengselsprest, han har vært ute en vinternatt før. Mor er jurist, med et litt distansert forhold til datteren. Og datteren, 19 år gamle Stella,  har et voldsomt temperament og lav impulskontroll, arrestert, mistenkt for drap. 

Hva skjedde og  hvem kan man egentlig stole på i denne fortellingen?

En psykologisk thriller i sjangeren hjemlig uhygge.  Helt fri for blodige voldsskildringer. Dette handler om moralske valg. Spennende, engasjerende og kanskje blir du litt overrasket.

Bøker som ligner:
Gillian Flynn : Flink pike

Ruth Ware : I en mørk, mørk skog
Malin Giolito Persson : Størst av alt

Se om boken er ledig 

Den tause pasienten
av Alex Michaelides

 

Alicia Berenson elsker sin mann, Gabriel, over alt på jord. Hun ville aldri gjøre noe som kunne skade forholdet deres. Helt til hun skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien får psykoterapeuten Theo Faber jobb på The Grove, institusjonen der Alicia er innlagt. Han har et brennende ønske om å hjelpe Alicia, få henne til å snakke igjen og finne ut hva som egentlig skjedde den dagen Gabriel døde. Det er det mange som ikke liker. En psykologisk thriller av ypperste klasse. Hvem er skurk og hvem er helt, hvem eier sannheten og hva skjedde egentlig den dagen for seks år siden? En mørk fortelling full av ødelagte menneskesinn og ren ondskap og med en slutt som tar pusten fra deg. Boka er forfatterens debut og den gikk rett inn på bestselgerlistene og fikk Goodreads award for beste thriller i 2019.

Bøker som ligner:
Flink pike av Gillian Flynn
Piken på toget av Paula Hawkins
Kvinnen i vinduet av A.J.Finn
Naboparet av Shari Lapena
Kvinnen i lugar 10 av Ruth Ware

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites. 

Louise 
av Mikaela Bley

Den omstridte justisministeren Louise Bohman kommer i hardt vær da pressesekretæren hennes blir funnet død. Det som først ser ut som et selvmord endrer seg raskt til drapsetterforskning. Media går fullstendig amok og det utvikler seg til en heksejakt på justisministeren. Ellen Tamm får i oppdrag å lage en dokumentar om justisministeren. Spørsmålet er om Louise er morder eller offer? Bley skriver godt, uten for mye blodige detaljer og voldelige innslag. Mye av spenningen ligger i hovedpersonens bakgrunnshistorie og privatliv. Ellen Tamm kan minne litt om Liza Marklund’s Annika Bengtzon og Trude Teiges Kajsa Coren. Egenrådige, sta damer som nekter å ta imot ordrer. Dette er tredje bok med kriminalreporteren Ellen Tamm som hovedperson. Denne boka finnes ikke i Bookbites enda, men det gjør de to første bøkene til Mikaela Bley. Og disse kan det lønne seg å lese i riktig rekkefølge. For her er det mye som henger sammen.

Første bok : Lycke, 2016
Andre bok : Liv, 2017

Se om boken er ledig

Hevnen tilhører meg
av Asle Skredderberget

Møt økokrimetterforsker Milo Cavalli. Halvt italiener,søkkrik og med et noe avslappet forhold til politieden. En av Norges rikeste menn, som også er en bekjent av Milo, blir funnet drept. Snart dukker det opp en youtube-film som viser at drapet var en regelrett henrettelse. Og det stopper ikke med ett drap. En pageturner av en bok med en uvanlig oppbygging siden slutten kommer først, høyt tempo,sugende spenning, skrevet i et ironisk og humoristisk språk. Et friskt pust som gir garantert blodtrykksøkning. Boken er nominert til Rivertonprisen 2019.

 


Bøker som ligner:
Vi dør så sakte av Ruben Eliasen
Av jord er du kommet av Chris Tvedt
Varg Veum-bøkene av Gunnar Staalesen
Harry Hole-bøkene av Jo Nesbø

Se om boken er ledig

Kan også leses som ebok i appen Bookbites


Publisert: 01.04.2020 09.12
Sist endret: 01.08.2022 14.41