Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Gifford, Clive : Verdensrommet på 2 minutter

  30 temaer om verdensrommet, instruktivt illustrert og forklart på en måte som gjør at leseren raskt kan sette seg inn i stoffet. Dessuten gir boken økt forståelse og ordforråd gjennom egne ordlister som forklarer vanskelige begreper.
 • Peymani, Christine : Rapunsel

  Den klassiske Disney-fortellingen i utfyllende utgave med flotte illustrasjoner på hver eneste side! Rapunsel har hele sitt liv vært innesperret i et høyt tårn, men i Disneys filmversjon (2010) av eventyrklassikeren er det ikke akkurat en jomfru i nød vi møter. Her slår den livlige tenåringen med tjue meter langt hår seg sammen med den sjarmerende banditten Flynn Rider. Hun får ham til å hjelpe seg med å unnslippe fra tårnet - og fra da av er begge jaget. Et morsomt eventyr med romantikk og spenning, løst basert på brødrene Grimms eventyrklassiker.
 • Cowell, Cressida : Kjempens siste åndedrag

  Det skulle egentlig ikke ha skjedd, men nå ser det ut til å skje igjen ... Heksene er tilbake og skaper kaos og farer i skogen. Ønske er en trollmannsgutt med et farlig heksemerke på armen. Xar er en krigerjente som har skaffet seg en magisk tryllebok. Ønske og Xar lever adskilte liv, i regi av strenge foreldre bak høye murer. Det var usannsynlig at disse to skulle møtes en gang. Er det virkelig mulig at de møtes en gang til?
 • Madagaskar

  Teamet bak Shrek og Stor Ståhai byr på brølende latter i Madagaskar - årets villeste komedie!
  Når fire bortskjemte og bedagelige dyr fra Central Park Zoo i New York blir skipbrudne på den eksotiske øya Madagaskar, oppdager de at det virkelig FINNES en jungel der ute!

  Ben Stiller (Christoffer Staib), Chris Rock (Jan Gunnar Røise), David Schwimmer (Bård Tufte Johansen) og Jada Pinkett Smith (Ane Dahl Torp) gir stemmene til de fire hovedrolledyrene, som er omgitt av fire militante pingviner og en hærskare av lemurer ledet an av den skøyeraktige Kong Julien (Robert Stoltenberg). Madagaskar er en "Gøyal animasjon" (TV2, terningkast 5) og et ellevilt eventyr som du kommer til å se om og om igjen!

 • Newson, Karl : Leggetid for Lille Ugle

  «Mus og ekorn drømmer seg bort, men Lille Ugle må få noe gjort.» Dette er fortellingen om Lille Ugle, som flyr over hele verden i denne vakkert illustrerte boken for å blåse ut alle stjernene så solen kan stige og vekke alle dyrene.
 • Lobo, Julia : Disney prinsesser

  I denne let og finn boka møter man Belle, Tornerose, Ariel, Snehvit, Pocahontas, Askepott og Sjasmin. Her kan man lete, peke og sortere, sammenligne ting, bli kjent med begreper som størrelse, form og farger samt følge enkle anvisninger. På venstre side i hvert dobbeltoppslag er det beskrevet hva man skal finne i myldrebildet. Her er det om å gjøre å finne alt. Bak i boka er det enda flere forslag til hva man kan finne. Let og finn bok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 • Milbourne, Anna : Jeg er ikke (veldig) mørkeredd

  Denne boka handler IKKE om en som er mørkeredd. I hvert fall ikke så veldig … Og i hvert fall ikke så lenge det er lyst. Om dagen er mørket lite. Det kryper innunder ting, nesten som det prøver å gjemme seg bort.

  Det er når solen går ned og mørket begynner å strekke seg, at det kan være skummelt. Men det kan være mye annet også.

  Det kommer an på hvordan du ser det.

 • Kjør på

  Ian og Barley Lightfoot er brødre, de er tenåringer og de er alver! Bli med når de legger ut på en utrolig reise for å finne ut om det fremdeles finnes magi i en verden der moderne teknologi har tatt helt overhånd. I et iherdig forsøk på å gjenforenes med faren sin, møter de både mytiske venner ... og fiender.
 • Dinosaurer

  Lær om former og fasonger med denne boka, som er full av vennlige og fargerike dinosaurer til å ta på.
  Små, rare rim og skjeve illustrasjoner - collager av fingeravtrykk, tegninger og fotografier av hverdagsting gir boka et unikt og friskt preg. Dinosaurer er noe alle barn liker, og her får de også lære navnet på en del av dem
 • Håp

   
 • Knudsen, Ole Morten : Den store pappapermboka : 30 aktiviteter du bør gjøre i pappapermen, og 10 du helst bør unngå : alt du trenger å vite om permisjonen

  Det startet som en pappablogg for å kunne gi mor, som var på jobb, et innblikk i hvordan barn og far hadde det hjemme på dagtid. I «Den store pappapermboka» har Ole Morten «Superpapsen» Knutsen samlet sine erfaringer fra til sammen halvannet år som pappapermer. Her kan ferske fedre - men også mødre og medmødre - lese om alt fra hva man bør ta med seg ut på tur og hva man kan sysle med i løpet av en dag, til hvordan man best kan forstå NAVs innfløkte permisjonspengesystem og dermed gjennomføre permen på en økonomisk forsvarlig måte. Med alle tipsene og triksene i stellebagen kan barn og far få mest mulig ut av tiden de har sammen. Omtalen er utarbeidet av BS.