Om Kulturverket Flammen

"I kunsten er det beste godt nok"

Med realiseringen av Kulturverket Flammen starter en ny tidsregning for kulturlivet i Nittedal. Bygdas nye storstue gir gode og etterlengtede fasiliteter, både for utøvere og publikum. Flammen inneholder to kultursaler med støttefunksjoner. Huset inneholder også et nytt og meråpent bibliotek, kulturskolelokaler, ungdomslokaler og minglearealer. Romprogram og profil har blitt til i nært samarbeid med brukerne, det frivillige kulturlivet i Nittedal.

 

Nøkkelfakta om Kulturverket Flammen

• Bruttoareal på 3.849 kvadratmeter
• Tegnet av L2 Arkitekter
• Entreprenør er JM
• Eies og drives av Nittedal kommune
• Inneholder kultursaler, bibliotek,
kulturskole, ungdomslokaler m.m.
• Total kostnadsramme:
147 millioner kroner
• Byggestart april 2015
• Ferdigstilt 30. januar 2017
• Åpner lørdag 11. mars 2017

Navn med tyngde

Det var stort folkelig engasjement da Nittedal kommune utlyste navnekonkurranse for bygdas nye kulturarena. Juryen landet på et navn med røtter i lokalhistorie og visjoner for framtiden; Kulturverket Flammen. Totalt kom det inn 51 ulike forslag, og en jury bestående av så vel språklig som kultur- og markedsføringskompetanse valgte ut det navnet de syntes var best. Juryen var samstemte i at Kulturverket Flammen har mange kvaliteter:
- lett å huske og lett å si.
- betyr noe, og kan ha flere betydninger.
- symboltungt og sier noe om engasjementet og gløden, samt at dette er et hus der skaperkraft er sentralt.
- forankret i historien, gir assosiasjoner til Nitedals Tændstikfabrik, Nitedals Krudtværk og Hakadal Verk.
- bidrar til identitet og stolthet, både til huset og til Nittedal.

Kulturverket Flammen

... vil gi publikum opplevelser dag og kveld gjennom ulike kulturuttrykk - som musikk, teater, dans, litteratur og bildekunst. Målsetningen er 150 forestillinger årlig.

... skal bli en ny møteplass på tvers av generasjoner og bakgrunn, en arena som fremmer trivsel, livskvalitet
og god folkehelse.

... skal tilrettelegge for utvikling og vekst i det lokale kulturlivet. Samtidig skal det bli en arena der publikum i Nittedal også kan møte impulser og artister utenfra.

... skal være en kulturell utviklingsarena for barn og ungdom, et sted for læring og opplevelser.

... skal styrke Nittedals identitet som et sted å være stolt av, den nye storstua vil tilføre vårt nye sentrumsområde andre kvaliteter enn handel og bolig.

Et sted for oss!

Lokale medspillere

Gode instrumenter er viktig i et levende kulturbygg, og vi er derfor stolte og glade over å kunne åpne dørene til Kulturverket Flammen - med et Steinway flygel i instrumentparken.
Josephine HsiehPianist - Klikk for stort bilde
I starten av 2016 sendte Stiftelsen Nittedal Kulturhus en søknad til Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal om midler til flygel i Kulturverket Flammen.
Sparebankstiftelsen innvilget søknaden - og ga 1,5 millioner til et flygel og to pianoer. Vi takker Sparebankstiftelsen for den sjenerøse gaven!
I oktober 2016 dro pianist Øyvind Sundsvalen sammen med Steinway Norge til Hamburg for å plukke ut flygel til den nye storstua i Nittedal.
– Dere får et flott instrument som jeg tror vil favne alle. Det er et smykke, sa en oppstemt Sundsvalen etter å ha plukket ut Steinway-flygelet som skal flytte inn i en egen garasje på scenelageret i Kulturverket Flammen.
Flygel- og pianogaven fra Sparebankstiftelsen skal innvies i en konsert med pianist-ekteparet Josephine Hsieh (bildet) og Øyvind Sundsvalen, bosatt i Hakadal. I samme konsert spiller også verdensturnerende Vertavo-kvartetten, med Nittedals egen Berit Cardas på bratsj. Denne innvielseskonserten blir torsdag 6. april 2017.

Kvalitet og bredde

Kulturverket Flammen skal gi publikum opplevelser gjennom ulike kulturuttrykk:
• Musikk
• Teater
• Dans
• Litteratur
• Bildekunst
• Annen formidling

Publisert: 25.03.2019, Sist endret: 09.04.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nyheter

Ved å følge Kulturverket Flammen sine nyheter, får du informasjon om nye forestillinger og nyheter før alle andre.

Følg lenken nedenfor, for å se siste nyheter, abonnere på nyheter eller RSS nyhetsliste.

 

Kulturverket Flammen nyheter