Fysisk aktivitet

Beskrivelser av friskliv&mestrings treningstimer (markert med grønne felter på timeplanen (PDF, 349 kB)). Treningstilbudet er etablert i samarbeid med helsefremmendetjenester.

 

Styrkesirkel

Sted: Døli pleie- og omsorgssenter.Oppmøte: Allrommet. Timen ledes av ansatt i frisklivs&mestring mandager og tirsdager.

 

Kart
Døli pleie- og omsorgssenter

Døli pleie- og omsorgssenter

Vargveien 1

Hakadal

Tlf 67 05 70 00

Gå til nettsted

Innhold: Lett oppvarming. Stasjonstrening, med til sammen 12 ulike stasjoner, som kjøres i tre serier. Ulike styrkeøvelser med fokus på kjernemuskulatur, mage/rygg, skuldre, bryst, lår og sete. Tøyning og avspenning ved slutten av økten.

Øvelsene tilpasses den enkelte, etter behov. Ta med vannflaske.

 

Utetrening

Sted: Skytta bo- og sevicesenter. Timen ledes av ansatt i friskliv&mestring hver onsdag kl 09-10.30

 

Kart
Skytta bo- og servicesenter

Skytta bo- og servicesenter

Brennaveien 22

Hagan

Tlf 67 06 24 70

Gå til nettsted

Innhold: Varierende program.

 

Bassengtrening i oppvarmet vann

Sted: Rotnes ungdomsskole. Oppmøte: ved inngangen til bassenget på baksiden av bygget. Fredager kl 11-12.

Tilbudet er tilgjengelig i skoleåret.

 

Kart
Rotnesbadet

Rotnesbadet

Stasjonsveien 10

Nittedal

Tlf 67 05 90 84

Gå til nettsted

Innhold: Øvelser for å fremme bevegelighet, muskelstyrke, og kondisjon (etter intervalltreningsprinsippet 4x4).Timen ledes av ansatt i frisklivssentralen.

 

Avspenningsgruppe  

Sted: Solli Aktivitetshus. Oppmøte: Underetasjen på Solli Aktivitetshus.

Kart
Solli aktivitetshus

Solliveien 7, 1482 Nittedal

 

Det instrueres i ulike øvelser med inspirasjon fra psykomotoriske prinsipper, basal kroppskunnskap, qigong, mindfulness, mensendieck og autogen trening. Øvelsene vil kunne styrke din evne til stressmestring og jennom å balansere et overstimulert nervesystem og gi økt velvære og overskudd. Bevegelsene er langsomme, bevegeliggjørende, sikrulasjonsfremmende og styrker stabilitetsmuskulaturen. Ved å kombinere de med bevisst oppmerksomhet og naturlig dyp pust, kan treningen dempe ubehagelige stressereaksjoner, samtidig som energi vil kunne fremmes.

Målgruppe: Gruppen er for personer som ønsker bedre balanse mellom kropp, tanker og følelser - og mellom avspenning og energi. Tilbudet er gratis for innbyggere i Nittedal som ønsker livsstilsendring, og som er i kontakt med helsearbeidere i Nittedal.

Sted/tid: Solli Aktivitetshus fredager kl 9.30-10.30. Dørene åpnes kl 9 for servering av grønn te og sosialt samvær.

 

Mensendieck-gymnastikk

Mensendieck-gymnastikk er en trygg medisinsk treningsform som kan være både helsefremmende, forebyggende og behandlende. Den er strukturert og forutsigbar, og tilpasses den enkeltes behov og toleranse. Individet sees som ett hele: fysisk, psykisk og sosialt - og hvor tanken er at kroppslig og mental balanse påvirker hverandre gjensidig.

Målgruppe: Tilbudet er gratis for innbyggere i Nittedal som ønsker livsstilsendring, og som er i kontakt med helsearbeidere i Nittedal.

Sted/tid:Solli Aktivitetshus, underetasjen, torsdager kl 14-15.15

Sist endret 24.01.2017
Fant du det du lette etter?

Om oss

På frisklivssentralen får deltakerne en vennlig dytt på veien til å endre levevaner og forebygge livsstilssykdommer.

 

Man trenger ikke å være syk eller å ha en diagnose for å være deltaker. Vi tilbyr individuell veiledning, motivasjonssamtale og ulike kurs som fremmer mestring og aktivitet.

 

Vil du gjøre endringer i din livsstil som kan bidra til ditt gode liv? Da er du hjertelig velkommen til Nittedal frisklivssentral. Vi hjelper deg på veien. Den viktigste jobben gjør du selv.

Finn oss

Kart
Frisklivssentralen

Vargveien 1
1488 Hakadal

 
Login for redigering