Fysisk aktivitet

FLS trening.png - Klikk for stort bilde

 

 

.

 

Styrketrening

Sted: Døli pleie- og omsorgssenter.Oppmøte: Allrommet. Timen ledes av ansatt i frisklivssentralen mandager.

 

Kart
Døli pleie- og omsorgssenter

Døli pleie- og omsorgssenter

Vargveien 1

Hakadal

Tlf 67 05 70 00

Gå til nettsted

Innhold: Lett oppvarming. Stasjonstrening, med til sammen 12 ulike stasjoner, som kjøres i tre serier. Ulike styrkeøvelser med fokus på kjernemuskulatur, mage/rygg, skuldre, bryst, lår og sete. Tøyning og avspenning ved slutten av økten.

Øvelsene tilpasses den enkelte, etter behov. Ta med vannflaske og håndklede.

 

Kondisjonstrening (ute)

Sted: Skytta bo- og sevicesenter. Timen ledes av ansatt i frisklivssentralen hver onsdag kl 09-10.30

 

Kart
Skytta bo- og servicesenter

Skytta bo- og servicesenter

Brennaveien 22

Hagan

Tlf 67 06 24 70

Gå til nettsted

Innhold: Varierende program.

 

Bassengtrening

Sted: Rotnes ungdomsskole. Oppmøte: ved inngangen til bassenget på baksiden av bygget. Fredager kl 11-12.

Tilbudet er tilgjengelig i skoleåret.

 

Kart
Rotnesbadet

Rotnesbadet

Stasjonsveien 10

Nittedal

Tlf 67 05 90 84

Gå til nettsted

Innhold: Øvelser for å fremme bevegelighet, muskelstyrke, og kondisjon (etter intervalltreningsprinsippet 4x4).Timen ledes av ansatt i frisklivssentralen.

 

Avspenningsgruppe/Qigong  i regi av psykisk helse

Sted: Solli Aktivitetshus. Oppmøte: Underetasjen på Solli Aktivitetshus.

Kart
Solli aktivitetshus

Solliveien 7, 1482 Nittedal

 

Det instrueres i ulike øvelser med inspirasjon fra psykomotoriske prinsipper, basal kroppskunnskap, qigong, mindfulness, mensendieck og generell avspenning. Her handler det om å kjenne etter hva som er passende for deg, å få kontakt med dine egne grenser og behov. På denne måten vil du bli mer kjent med ditt eget reaksjonsmønster. 

Målgruppe: Gruppen er for personer som ønsker bedre balanse mellom kropp, tanker og følelser - og mellom avspenning og energi. Tilbudet er gratis og tilgjengelig for innbyggere i Nittedal som lever med helseutfordringer og ønsker livsstilsendring, og som er i kontakt med helsearbeidere i Nittedal. Ingen påmelding.

Sted/tid: Solli Aktivitetshus, underetasjen, fredager kl 9.30-10.30, oddetallsuker. Dørene åpnes kl 9 for servering av grønn te og sosialt samvær.

Medisinsk Qigong etter Biyunmetoden er basert på Østens filosofi. Øvelsene vil kunne styrke din evne til stressmestring, og gjennom å balansere et overstimulert nervesystem gi økt velvære og overskudd. Bevegelsene er langsomme, bevegeliggjørende, sirkulasjonsfremmende og styrker stabiliseringsmuskulaturen. Ved å kombinere de med bevisst oppmerksomhet og naturlig dyp pust, kan treningen dempe ubehagelige stressreaksjoner, samtidig som energi vil kunne fremmes.

Målgruppe: Innbyggere i Nittedal som lever med helseutfordringer, psykisk eller fysisk, og som ønsker hjelp til bedre å leve med sine belastninger. Du må være i kontakt med helse- eller sosialarbeider i kommunen, eller Nittedal Friskliv og Mestring. Tilbuudet er gratis. Ingen påmelding.

Sted/tid: Solli Aktivitetshus, underetasjen, fredager kl. 9.30 - 10.30, partallsuker.Dørene åpnes kl. 9 for servering av grønn te og sosialt samvær. 

Mensendieck-gymnastikk i regi av psykisk helse

Mensendieck-gymnastikk er en trygg medisinsk treningsform som kan være både helsefremmende, forebyggende og behandlende. Gjennom øvelsene påvirkes du til mer hensiktsmessig bruk av kroppen i dagliglivet. Instruksjonen er strukturert og forutsigbar, og tilpasses den enkeltes behov og toleranse. Individet sees som ett hele: fysisk, psykisk og sosialt - og hvor tanken er at kroppslig og mental balanse påvirker hverandre gjensidig.

Målgruppe: Tilbudet er gratis og tilgjengelig for innbyggere i Nittedal som lever med helseutfordringer og ønsker livsstilsendring. Du må være i kontakt med helse- / sosialarbeidere i Nittedal, eller Friskliv og Mestring.

Sted/tid:Solli Aktivitetshus, underetasjen, torsdager kl 14.30 - 15.00.

Sist endret 23.03.2018
Fant du det du lette etter?

Om oss

På frisklivssentralen får deltakerne en vennlig dytt på veien til å endre levevaner og forebygge livsstilssykdommer.

 

Man trenger ikke å være syk eller å ha en diagnose for å være deltaker. Vi tilbyr individuell veiledning, motivasjonssamtale og ulike kurs som fremmer mestring og aktivitet.

 

Vil du gjøre endringer i din livsstil som kan bidra til ditt gode liv? Da er du hjertelig velkommen til Nittedal frisklivssentral. Vi hjelper deg på veien. Den viktigste jobben gjør du selv.

Finn oss

Kart
Frisklivssentralen

Vargveien 1
1488 Hakadal

 
Login for redigering