Fysisk aktivitet

FLS trening.png - Klikk for stort bilde

 

 

.

 

Styrketrening

Sted: Døli pleie- og omsorgssenter.Oppmøte: Allrommet. Timen ledes av ansatt i frisklivssentralen mandager.

 

Kart
Døli pleie- og omsorgssenter

Døli pleie- og omsorgssenter

Vargveien 1

Hakadal

Tlf 67 05 70 00

Gå til nettsted

Innhold: Lett oppvarming. Stasjonstrening, med til sammen 12 ulike stasjoner, som kjøres i tre serier. Ulike styrkeøvelser med fokus på kjernemuskulatur, mage/rygg, skuldre, bryst, lår og sete. Tøyning og avspenning ved slutten av økten.

Øvelsene tilpasses den enkelte, etter behov. Ta med vannflaske og håndklede.

 

Kondisjonstrening (ute)

Sted: Skytta bo- og sevicesenter. Timen ledes av ansatt i frisklivssentralen hver onsdag kl 09-10.30

 

Kart
Skytta bo- og servicesenter

Skytta bo- og servicesenter

Brennaveien 22

Hagan

Tlf 67 06 24 70

Gå til nettsted

Innhold: Varierende program.

 

Bassengtrening

Sted: Rotnes ungdomsskole. Oppmøte: ved inngangen til bassenget på baksiden av bygget. Fredager kl 11-12.

Tilbudet er tilgjengelig i skoleåret.

 

Kart
Rotnesbadet

Rotnesbadet

Stasjonsveien 10

Nittedal

Tlf 67 05 90 84

Gå til nettsted

Innhold: Øvelser for å fremme bevegelighet, muskelstyrke, og kondisjon (etter intervalltreningsprinsippet 4x4).Timen ledes av ansatt i frisklivssentralen.

 

Avspenningsgruppe/Qigong  i regi av psykisk helse

Sted: Solli Aktivitetshus. Oppmøte: Underetasjen på Solli Aktivitetshus.

Kart
Solli aktivitetshus

Solliveien 7, 1482 Nittedal

 

Det instrueres i ulike øvelser med inspirasjon fra psykomotoriske prinsipper, basal kroppskunnskap, qigong, mindfulness, mensendieck og generell avspenning. Her handler det om å kjenne etter hva som er passende for deg, å få kontakt med dine egne grenser og behov. På denne måten vil du bli mer kjent med ditt eget reaksjonsmønster. 

Målgruppe: Gruppen er for personer som ønsker bedre balanse mellom kropp, tanker og følelser - og mellom avspenning og energi. Tilbudet er gratis og tilgjengelig for innbyggere i Nittedal som lever med helseutfordringer og ønsker livsstilsendring, og som er i kontakt med helsearbeidere i Nittedal. Ingen påmelding.

Sted/tid: Solli Aktivitetshus, underetasjen, fredager kl 9.30-10.30, oddetallsuker. Dørene åpnes kl 9 for servering av grønn te og sosialt samvær.

Medisinsk Qigong etter Biyunmetoden er basert på Østens filosofi. Øvelsene vil kunne styrke din evne til stressmestring, og gjennom å balansere et overstimulert nervesystem gi økt velvære og overskudd. Bevegelsene er langsomme, bevegeliggjørende, sirkulasjonsfremmende og styrker stabiliseringsmuskulaturen. Ved å kombinere de med bevisst oppmerksomhet og naturlig dyp pust, kan treningen dempe ubehagelige stressreaksjoner, samtidig som energi vil kunne fremmes.

Målgruppe: Innbyggere i Nittedal som lever med helseutfordringer, psykisk eller fysisk, og som ønsker hjelp til bedre å leve med sine belastninger. Du må være i kontakt med helse- eller sosialarbeider i kommunen, eller Nittedal Friskliv og Mestring. Tilbuudet er gratis. Ingen påmelding.

Sted/tid: Solli Aktivitetshus, underetasjen, fredager kl. 9.30 - 10.30, partallsuker.Dørene åpnes kl. 9 for servering av grønn te og sosialt samvær. 

Mensendieck-gymnastikk i regi av psykisk helse

Mensendieck-gymnastikk er en trygg medisinsk treningsform som kan være både helsefremmende, forebyggende og behandlende. Gjennom øvelsene påvirkes du til mer hensiktsmessig bruk av kroppen i dagliglivet. Instruksjonen er strukturert og forutsigbar, og tilpasses den enkeltes behov og toleranse. Individet sees som ett hele: fysisk, psykisk og sosialt - og hvor tanken er at kroppslig og mental balanse påvirker hverandre gjensidig.

Målgruppe: Tilbudet er gratis og tilgjengelig for innbyggere i Nittedal som lever med helseutfordringer og ønsker livsstilsendring. Du må være i kontakt med helse- / sosialarbeidere i Nittedal, eller Friskliv og Mestring.

Sted/tid:Solli Aktivitetshus, underetasjen, torsdager kl 14.30 - 15.00.

Sist endret 23.03.2018
Fant du det du lette etter?

Finn frem

 
Login for redigering