En støttekontakt kalles også fritidskontakt, treningskontakt eller turvenn.
Vil du bli støttekontakt?
Å være støttekontakt er en veldig meningsfull oppgave. Du kan for eksempel hjelpe den du er støttekontakt for med å danne nettverk, gå turer eller shoppe. Du vil være med på aktiviteter som er tilpasset etter brukerens behov.
Det kreves ingen utdanning for å bli støttekontakt. Det er viktig at du er engasjert, til å stole på, samarbeidsvillig, empatisk, en god rollemodell, omsorgsfull og over 18 år. Alle støttekontakter må levere politiattest.
Nittedal kommune lønner støttekontakter ved å følge gjeldende tarifflønn, som regel i stigen for ansatte uten krav til utdanning (per 1.1.18). Avlønning av støttekontakter (K.st.vedtak 2012)
Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller er interessert.
Søknad om å bli støttekontakt nederst på siden.
Søke om å få støttekontakt?
Barn fra 8 år, ungdom og voksne som har behov for å få hjelp til å komme ut av en isolert tilværelse og/eller ha en meningsfull fritid kan søke om å få støttekontakt. Noen har en egen støttekontakt, mens andre deler en støttekontakt med flere i en liten gruppe.
Det er gratis å ha støttekontakt, men du må selv regne med å dekke dine egne utgifter mens du er sammen med støttekontakten. Eksempelvis inngangspenger til svømmehall, kinobillett og mat.
Kontakt oss før du sender inn søknad og/eller om du lurer på noe.
Søke om å få støttekontakt (PDF, 54 kB)
For å bli støttekontakt må du først sende inn dette skjemaet.
Når vi har fått søknaden din vil vi kontakte deg for å avtale et møte her på Rådstua. På møtet snakker vi mer sammen og du får mulighet til å stille spørsmål.
Velkommen som søker!