Bolignummer/bruksenhetsnummer

Alle leiligheter skal ha sin egen adresse, på lik linje med eneboliger. Bruksenhetsnummeret (bolignummeret) er leilighetens unike adresse. Bolignummer viser hvilken etasje, oppgang og side av oppgangen boenheten din er. Ofte er bolignummeret klistret på karmen ved inngangsdøren din.

Hvordan finner jeg bolignummer på leiligheten min?

Når du står utenfor bygningen – og ser mot hovedinngangsdøren din, vil den første leilighetsdøren til venstre for hovedinngangen – sett utenfra – være nummer 1.

Deretter nummereres det MED klokka. Så begynner man å telle på nytt i hver etasje. Du skal altså IKKE telle når du står oppe i etasjen.

Bolignummeret består av en bokstav og fire tall. Bokstaven forteller om boligen ligger i Hovedetasje (H), Underetasje (U), Kjelleretasje (K) eller Loft (L). De to første tallene angir hvilken etasje leiligheten ligger i, og de to siste angir leilighetens nummer i etasjen.

Hva gjør jeg med bolignummeret hvis jeg flytter?

Du er selv ansvarlig for å oppgi ditt bolignummer til Skatt Øst Oslo ved flytting. I forbindelse med tinglysing av boretter skal også bolignummeret oppgis.

Du kan registrere din adresse og ditt bolignummer via Altinn eller Skattetaten. Hvis du flytter, må du oppgi bolignummer, søk eventuelt etter bolignummer på Skatteetaten.

Hva gjør jeg med adressemerket?

Eier, fester, beboer eller tiltakshaver skal merke bruksenheten som er tildelt egen offisiell adresse, med adressemerke.

Adressemerket med bolignummer settes synlig på eller ved inngangsdøren for bruksenheten. Tidligere ble de festet inne i dørkarmen. Bruksenheter merket i samsvar med tidligere regelverk, behøver ikke endre slik merking.

Ved utsending av adressemerker mottar du to merker, og det andre kan du plassere på et egnet sted der det er naturlig å vise adressen, for eksempel på postkassen.

Jeg ser ikke noe bolignummer på leiligheten min. Hva gjør jeg?

Kommunen har ansvaret for tildeling av bolignummer/adressemerker. Hvis du trenger hjelp for å finne ditt bolignummer, kan du ta kontakt med kommunene pr telefon eller e-post: postmottak@nittedal.kommune.no Merk e-posten med bolignummer.Her kan du spørre om adressemerker og bolignummer, og bestille nye adressemerker.

Hvorfor trenger jeg bolignummer?

Stortinget vedtok i 1999 at alle flerboligbygg (det vil si boenheter i blant annet blokker) skal ha sin egen adresse. Bolignummeret gir din leilighet en adresse som kun den har, og er en del av din offisielle adresse som du er pliktig til å oppgi til Skatt Øst v/Folkeregisteret.

Tildelt bolignummer vil vise hvor hver enkelt boenhet ligger i bygningen. Bolignummeret skal gjøre det lettere for ambulanse, politi og brannvesen å finne raskere frem til din leilighet, det er viktig for offentlig statistikk og planleggingsoppgaver i både offentlig og privat sektor, og det er en forutsetning for installasjon av faste telefonitjenester som bredbånd og internett.

Rekkehus, vertikaltdelte tomannsboliger eller eneboliger blir ikke tildelt bolignummer, da disse har sin egen unike adresse.

Les mer om bolignummer på kartverkets hjemmeside

Sist endret 24.04.2015
Fant du det du lette etter?

Finn frem

 
Login for redigering