Lytt

Frivillighet

Nittedal kommune ønsker å være en foregangskommune i samarbeid med det frivillige lag og foreningsliv.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nittedal Frivilligsentral

Nittedal frivilligsentral koordinerer kommunens frivillighetsarbeid, og skal være et bindeledd mellom kommunen og frivilligheten for å skape gode aktivitetstilbud for alle i kommunen. 

Frivilligsentralen skal stimulere til frivillig innsats og ivareta engasjerte enkeltmennesker og frivillige organisasjoner. Sammen skal vi skape et godt frivillig miljø i Nittedal. 

Har du ideer til frivillig tiltak eller aktiviteter som kan gjøre nærmiljøet bedre, ta kontakt!

Frivilligsentralen ønsker alltid nye samarbeidspartnere enten det er lag/foreninger, enkeltmennesker eller organisasjoner.

 

Følg oss på facebook   Bli frivillig?  Ønsker du hjelp?

Kontaktinformasjon Nittedal Frivilligsentral

Telefon: +47 400 16 675

Epost: frivilligsentral@nittedal.kommune.no 

Adresse: Rådhusveien 1, 1482 Nittedal

Frivilligsentralen er lokalisert på rådhuset (i underetasjen i sydfløyen, ved siden av garasjene). Ta første avkjøring til høyre når du kjører opp Svartkruttveien fra rv4, og inn på parkeringen som ligger rett frem ved siden av BUA

Visjonsdokument og årsrapporter

Visjonsdokument for Nittedal Frivilligsentral.pdf

Aktivitetsrapport Nittedal Frivilligsentral 2021-2022.pdf

Aktivitetskalender

Nittedal kommune har et rikt foreningsliv med mange spennende aktiviteter. I Foreningsportalen finner du foreninger med kontaktinformasjon samt kalender med aktiviteter. 

Det finnes omtrent 230 foreninger registrert i Frivillighetsregisteret (Brønnøysundregistreret). I foreningsportalen er det ca 80 foreninger som har opprettet profil. Savner du din forening i denne portalen? Send en henvendelse til frivilligsentral@nittedal.kommune.no 

For Foreningsportalen: https://nittedal.foreningsportal.no/

Frivillighetens år 2022

I 2022 er det Frivillighetens år i Norge. Frivillighet Norge ønsker å lage en stor, nasjonal fest hvor man løfter frem innsatsen som legges ned hver dag av medlemmer, deltakere, aktivister, givere, frivillige og støttespillere. Norges viktigste lagarbeid skal rett og slett feires i hele 2022! En av måtene Frivillighet Norge ønsker å gjør dette på er gjennom VÅR DAG-kampanjen. Her er det muligheter for søke om tilskudd på opptil kr. 25.000. Her kan du lese mer om Frivillighetens år 2022 

Nittedal har allerede mange arenaer gjennom året som frivilligheten er sterkt medvirkende til. I Frivillighetens år ønsker vi derfor å løfte frem det vi allerede gjør, men i tillegg sette enda større fokus på frivilligheten gjennom nye og spennende arrangement og møteplasser – store eller små.

Vi oppfordrer lag og foreninger til å markere egne dager under «VÅR DAG-markering», men også felles arrangementer i samarbeid med andre lag og foreninger, kommunale tjenester og eller næringslivet.

Vi ønsker og håper Nittedal med sitt mangfoldige lag- og foreningsliv blir med på markeringen av Frivillighetens år 2022 😊

Ta kontakt dersom dere ønsker støtte til VÅR DAG-markering og eller ønsker å bidra til felles markering.

Ikke glem FNs internasjonale dag for frivillighet 5.desember. Dette er anledningen for å hedre alle de fantastiske frivillige som bidrar til et varmere lokalsamfunn i Nittedal!

Frivillighetskonferanse 2023

Vi gjentar suksessen og arrangerer frivillighetskonferanse igjen for alle frivillige i Nittedal. Lørdag 7.januar kl 11-15 på Kulturverket Flammen. 

Under konferansier Kirsten Koth byr konferansen på et lærerikt program med faglig innhold og kulturelle innslag fra bygdas egne lag og foreninger. 

Det kåres en vinner for årets frivillighetspris 2022. Du kan nominere kandidater til prisen frem til 9.desember. Se under for mer informasjon.

Arrangementet er gratis! Påmelding per epost til frivilligsentral@nittedal.kommune.no innen 31.desember

Arrangementskomité består av representanter fra: Idrettsrådet, Kulturrådet, FRINI, Nittedal Røde Kors, Sanitetsforeningen, Rotary Club, Mental Helse, Barnas Turlag, KFUK FKUM Hakadal speidere og Nittedal Frivilligsentral. 

Frivillighetspris

Hvert år under frivillighetskonferansen skal det deles ut en frivillighetsprisen til et lag eller forening som har gjort seg bemerket på frivillighetsområdet.

De som ønsker å nominere kandidat(er) for 2022 kan sende e-post til frivilligsentral@nittedal.kommune.no senest 9. desember 2022.

Vi trenger: 

  • Navn på foreningen du vil nominere
  • Begrunnelse
  • Ditt eget navn og kontaktinformasjon
  • Om du har det ønsker vi også kontaktinformasjon til den du vil nominere.

Har du spørsmål kan du ta kontakt med Nora Mahendran Berge v/ Nittedal Frivilligsentral: nora.mahendran.berge@nittedal.kommune.no

Tilskuddsordninger

Nittedal kommune ønsker å være en foregangskommune i samarbeid med det frivillige lag og foreningsliv. For å organisere dette arbeidet har Nittedal kommune inngått partnerskapsavtaler og samarbeidsavtaler for å sikre kontinuitet og medvirkning.  

Kommunen har en rekke støtteordninger tilpasset ulike prosjekter, tiltak og organisasjoner.    

Se siden for tilskuddsordninger for mer informasjon.

Leie av kommunale lokaler

Mange av Nittedal kommunes idretts- og kulturlokaler kan leies til faste treninger eller øvelser gjennom en hel seson eller til enkeltarrangementer. Både lag, foreninger og privatpersoner kan søke. Merk at det ikke leies ut til privatpersoner med mindre hovedformålet er utøvelse av idretts-, kultur- eller frivilligaktivitet. 

Ler mer her: Leie av kommunale lokaler

Paraplyorganisasjoner / hovedavtaler

Nittedal kulturråd

Nittedal idrettsråd

FRINI – Friluftsliv Nittedal

Andre avtaler:  

GIF Handicap

GIF Storby

Tilskuddsportalen

Norges Frivilligsentraler


Publisert: 25.10.2018 12.50
Sist endret: 10.05.2023 14.22