Lytt

Telefonvarsling

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Telefonvarsling

Du kan bli varslet på telefon hvis vi må stenge vannet ditt eller ved andre hendelser som det er viktig å bli informert om. Sjekk om du er registrert med riktig telefonnummer.

Hvordan mottar jeg varsel?

Varslingen skjer ved at det blir sendt ut SMS til alle mobiltelefoner, eller en automatisert talemelding til de som kun er registrert med fasttelefon.

Hvilke hendelser varsler kommunen om?

Via UMS ServiceVarsling vil du få beskjed via telefonen eller SMS ved planlagt vedlikehold av veier, arbeid på ledningsnettet, uventet stans i vannforsyning, anbefalt koking av drikkevann m.m.

Har du ikke blitt varslet?

Sjekk om du er registrert med riktig telefonnummer

Her kan du også endre eller legge til telefonnummer du ønsker å bli varslet på. 

Merk at dersom telefonen din er registrert på arbeidsgiver, må du selv legge den til på den folkeregistrerte oppføringen din for å få varsling på hendelser på hjemmeadressen.

Har du registrert telefonnummer, men varsles ikke likevel? Gi beskjed via lenken ovenfor, slik at vi kan hjelpe deg.

Du kan også registrere deg hvis du ønsker varsel angående fritidseiendom, studentbolig eller lignende.

Hvordan finner kommunen mitt telefonnummer?

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling er en sammenstilling av informasjon fra Folkeregisteret og kontakt- og reservasjonsregisteret. Innbyggere under 16 år ligger ikke i adressedatabasen, og mottar dermed heller ikke varsel.

Jeg har hemmelig nummer, blir jeg varslet?

Adressedatabasen fanger ikke opp personer med hemmelig nummer. Det betyr at de ikke mottar varsling med dagens system. Har du hemmelig nummer og ønsker varsling, kan du registrere deg i databasen. Nummeret blir holdt hemmelig for alle andre.

Blir bedrifter varslet?

Adressedatabasen som brukes under varsling inneholder også adresser og telefonnummer til bedrifter. Det kan være vanskelig å nå de rette personene i bedriften. Vi anbefaler derfor at du endrer eller legger til nummer og kontaktpersoner som skal varsles. Dette gjør du enkelt ved å logge inn på servicevarsling.no.

Merk at varsel til fasttelefoner skjer via automatisert telefonoppringing. Telefonnummer med automatisk svartjeneste eller tastevalg for viderekobling egner seg derfor ikke som kontaktnummer for næringsvirksomhet. Har bedriften din et slikt nummer, bør det endres for å være sikker på å motta eventuell varsling.

Bedrifter som er spesielt sårbare

Varslingssystemet er ment som en sikkerhet for din bedrift, virksomhet eller institusjon og vi er avhengig av at dere registrerer og vedlikeholder registrerte kontaktpersoner.

Jobber du i en bedrift som er spesielt sårbar hvis vannet blir borte, anbefaler vi at du registrerer kontaktpersoner og nummer. Dette er for eksempel:

  • sykehus og medisinske senter
  • alders- og sykehjem
  • leger og tannleger
  • barnehager og skoler
  • næringsmiddelprodusenter
  • restauranter og kafeer

Slik kan du bestille varsling hos din bedrift:

  1. Gå til servicevarsling.no og sjekk din oppføring
  2. Velg Sjekk din oppføring
  3. Legg inn kommune og telefonnummer
  4. Registrer eventuelle nøkkelpersoner for din virksomhet i tilleggsregisteret

Har du spørsmål?

Spørsmål kan rettes til servicetorget i kommunen, de vil sette deg over til fagpersoner som kan hjelpe deg.


Publisert: 29.09.2016 13.42
Sist endret: 03.01.2020 15.02