Kompetanseutvikling i helse og omsorg

Vi søker årlig midler over Kompetanseløft 2020 av Fylkesmannen. Midlene brukes på ulike kompetansetiltak innenfor helse- og omsorgstjenestene i kommunen.

Hilde Marit Mobråthen
Rådgiver i helse og velferd

Grunn-, etter- og videreutdanninger

Utdanninger vi kan gi støtte til i 2019 er:

• Helsefagarbeider
  • Bachelor i sykepleie og vernepleie
  • Mer informasjon kommer

Du må selv søke studieplass.

Ta kontakt med din leder eller rådgiver om du har spørsmål.

Dette må jeg kunne

er en kort og intensiv opplæringsmodell for nyansatte uten teoretisk eller praktisk erfaring fra arbeid innen omsorgstjenestene eller tjenesteyting til personer med utviklingshemning.

Opplæringsheftet skal du gjennomgå før du starter i jobben. Ta kontakt med din avdelingsleder for mer informasjon.

ABC studieringer

ABC-opplæringen omfatter ulike fagområder; som demens, utviklingshemming, geriatri og psykiske sykdommer. Ansatte er med i tverrfaglige, selvgående studieringer på arbeidsplassen over 1-2 år og har halvårlige fagseminar med undervisning fra Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.

Planlagt oppstart av nye studieringer

Her legges det ut nye oppstarter etter hvert som det blir satt opp. Ikke alle studieringer er åpne for alle, så avklar med din leder før du melder deg på. Du har ikke fått plass på tiltaket før du får en bekreftelse.

Oppstarter i 2019:

kommer

Enhet for institusjon og enhet for tverrfaglige hjemmetjenester har spesielt fokus på pasientsikkerhet gjennom å øke ansattes observasjonskompetanse, handlingsberedskap og kompetanse i strukturert kommunikasjon. Kurset er obligatorisk og går over flere dager. Ansatte inviteres med av sin leder.
Andre enheter i helse og velferd vil delta etterhvert.

Les mer på Kompetansebroen

Høgskolen i Hedmark/ RO/ Fagakademiet gjennomfører modulbasert opplæring i ledelse her i kommunen. Målgruppe: Ledere og fagledere i helse- og omsorgstjenestene.
Moduler som er gjennomført: 1,2,3,4,6 og 8.

Neste modul:

Modul 9: Endringsledelse på egen arbeidsplass i helse- og omsorgstjenesten, 15 studiepoeng

Samlingsdatoer: 4. og 5. september + 2. og 3. oktober + 4. 5. og 6. november 2019

Påmelding skjer via outlook-invitasjoner, det er ikke åpent for påmelding utenom dette. Er du interessert så ta gjerne kontakt med din leder.

Karriere- og utdanningsprinsipper i Sektor for helse og velferd (fra 2014)

1. Grunnplanet skal løftes
-Prioritet èn er å tilrettelegge for at ufaglærte skal ha mulighet til å ta en grunnutdanning.
-Det skal sikres et minste felles multiplum for alle som jobber innen sektoren. Eksempelvis gjennom e-lærings- program eller vikarkurs.
-Fagarbeidere og høgskoleutdannede skal gis mulighet til å etter- og videreutdanne seg innenfor relevante fagområder for sin stilling.

2. Kompetansehevende tiltak på tvers av fag og avdelinger/ enheter skal prioriteres
-Ved å bidra til samhandling og tverrfaglig samarbeid øker vi kvaliteten på tjenestene som ytes og er med på å sikre gode pasientforløp.

3. Ledere prioriteres ikke til stipend fra Kompetanseløftet
Tilstedeværelse er prioritet på ledernivå; Fokus skal være å systematisere fagfeltet og delegere oppgaver.
Høye posisjoner gir høye krav og muligheter til å forhandle vilkår.

Publisert: 29.10.2018 12.58.56
Sist endret: 10.04.2019 16.01