Kommunestyret
Kommunestyrerepresentantene
Hvert fjerde år velger innbyggerne kommunestyret, som etter kommunelovens §6 er det øverste politiske organet i kommunen.
Kontaktinformasjon til kommunestyrets medlemmer
Ønsker du kopi av tidligere saker, kan du ta kontakt med politisk sekretariat på rådhuset; tlf 67 05 90 00 eller postmottak@nittedal.kommune.no. Klikk på den enkelte møtedato for å få opp sakslisten med tilhørende dokumenter. Er ikke datoen understreket, er det ikke dokumenter tilgjengelig.
Representerte partier i kommunestyret
Oversikt over partiene
Arbeiderpartiet
Gruppeleder: Hanne Børrestuen
Høyre
Gruppeleder: Jan Stefan Holme
Fremskrittspartiet
Gruppeleder: Helge Fossum
Kristelig Folkeparti
Gruppeleder: Øyvind Nerheim
Senterpartiet
Gruppeleder: Ida Eliseussen
Sosialistisk venstreparti
Gruppeleder: Ida Cathrine Rud
Venstre
Gruppeleder: Inge Solli
Miljøpartiet de Grønne
Gruppeleder: Vidar Myhre
Rødt
Gruppeleder: Atle Skift
Møter via nett-TV
Kommunestyremøtene holdes på Nittedal rådhus, er åpne for publikum og strømmes på nett.
Reglementer
Kommunestyret har etter kommuneloven den øverste myndigheten i en kommune. For å legge til rette for effektiv drift, delegerer kommunestyret beslutningsmyndighet til en rekke underutvalg og til rådmannen som er den øverste administrative myndighet. På denne siden finner du alle bestemmelsene rundt dette.
Saksbehandling- og delegasjonsreglementer
- Saksbehandling- og delegasjonsreglement for Nittedal kommune
- Videredelegeringsreglement
- Eldrerådet
- Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
- Barn og unges kommunestyre
- Administrasjonsutvalget
- Kontrollutvalget
- Reglement for folkevalgtes arbeidsvilkår
- Reglement for ungdomsråd i Nittedal kommune
Andre reglement
Innbyggernes spørretid
Innbyggerne kan stille spørsmål i kommunestyret
Vedtatt av kommunestyret 29.11.2004.
- Umiddelbart før behandlingen av saker tar til i kommunestyret, gjennomføres det offentlig spørretid på inntil 15 min. Kommunestyret kan med alminnelig flertall vedta å forlenge spørretiden med ytterligere 15 min.
- Alle innbyggere i kommunen kan stille spørsmål. Spørsmål rettes til ordføreren.
- Publikum som ønsker umiddelbart svar på spørsmål som de stiller, bør melde spørsmålet til ordføreren minst tre dager før møtet i kommunestyret, dvs. senest onsdag før kommunestyrets møter på mandag. Det er likevel ikke et krav at spørsmål skal meldes før møtet. Møteleder kan imidlertid avslå å besvare uanmeldte spørsmål dersom et forsvarlig svar krever forundersøkelser eller utredninger.
- Spørsmålet leses opp av spørsmålsstilleren. Ordføreren avgjør om han/hun selv eller rådmannen skal besvare spørsmålet. Spørreren gis anledning til å stille et tilleggsspørsmål. Spørsmål og tilleggsspørsmål skal ikke ta lenger tid enn henholdsvis to og ett minutt. Spørsmål kan leveres skriftlig. Anonyme spørsmål tillates ikke. De som stiller spørsmål, skal presentere seg. Ved skriftlige spørsmål skal spørrerens navn oppgis for kommunestyret. Når det gjelder orden og etikk, gjelder kommunestyrets reglement også for spørretiden.
- Det kan kun stilles rene spørsmål. Det er ikke anledning til å holde politiske innlegg. Spørsmålene skal gjelde kommunale forhold og bør være av allmenn interesse. Personlige saker og saker som etter loven skal være unntatt offentlighet, kan ikke tas opp. Det er heller ikke anledning til å stille spørsmål om saker som skal tas opp som sak senere i møtet. Møteleder kan avvise spørsmål som ligger utenfor rammene i dette reglementet.
- Det kan ikke settes fram forslag, heller ikke oversendelsesforslag, eller holdes avstemninger i spørretiden.
Formannskapet
Oppgaver
- behandle økonomiplan, budsjett, forslag til skattevedtak og andre saker før de legges fram for kommunestyret til endelig diskusjon og vedtak.
- planutvalg; behandler reguleringssaker og prinsipielle byggesaker.
- eierutvalg
Møtene ledes av ordføreren.
Medlemmer
Formannskapet består av 11 av kommunestyrets medlemmer. Listen over medlemmer finner du her.
Sakspapirer
Ønsker du kopi av tidligere saker, kan du ta kontakt med politisk sekretariat på rådhuset; tlf 67 05 90 00 eller postmottak@nittedal.kommune.no. Klikk på den enkelte møtedato for å få opp sakslisten med tilhørende dokumenter. Er ikke datoen understreket, er det ikke dokumenter tilgjengelig.
Hovedutvalgene
Nittedal kommune har en hovedutvalgsmodell etter kommunelovens §10, med fire utvalg som har ansvar for hvert sitt fagområde. Strukturen gjenspeiler organiseringen av rådmannens administrasjon.
Medlemmer
Kommunestyret velger 11 medlemmer, leder og nestleder til hvert utvalg med unntak av Hovedutvalg for eierstyring og næringsutvikling hvor det er 9 medlemmer. Medlemmene til det enkelte utvalget finner du på hver lenke under:
- Hovedutvalg for helse og velferd
- Hovedutvalg for oppvekst og utdanning
- Hovedutvalg for miljø og samfunnsutvikling
- Hovedutvalg for eierstyring og næringsutvikling
Oppgaver
- behandle saker som skal videre til formannskap og/eller kommunestyre. Utvalgene fremmer forslagene til vedtak (innstiller), med unntak av saker som gjelder ansvarsområder for flere hovedutvalg og/ eller har større økonomiske konsekvenser. I disse tilfellene innstiller formannskapet.
- vedtaksfullmakt i saker av ikke-prinsipiell karakter i saker som angår egen sektor. Vedtaksfullmakten er nærmere regulert i delegeringsreglementet
-
gjennomføre de oppgaver det er tillagt ved lov, forskrifter og delegasjonsvedtak.
sørge for planlegging, samordning og effektiv drift innenfor sitt ansvarsområde.
føre kontroll med at vedtak innenfor hovedutvalgets ansvarsområder blir gjennomført. -
sørge for nødvendig samordning og samarbeid med øvrige kommunale og andre
-
offentlige og private organer i saker av felles interesse.
Publisert: 24.10.2018 12.20
Sist endret: 30.08.2023 12.44