Siste nytt
Åpent informasjonsmøte ble holdt 16.januar
Presentasjonen fra møtet finner du her
Fikk du ikke med deg informasjonsmøtet og har spørsmål til planene, så anbefaler vi at du bestiller avtale med oss på åpent plankontor, se invitasjon nedenfor.
Planforslagene er nå på høring
Høringsfrist er 4.mars. Høringene finner du her
Utvidelse av Myrveien bosenter er ett av forslagene som høres.
trykk på illustrasjonen for fullformat
Bakgrunnen for forslaget er behov for mer areal for etablering av nye lokaler for brukere med stort behov for hjelpemidler og god plass. Dette innebærer alt boareal på én flate og tjenestetilbud/arbeidsbase. Prosjektet inngår i kommunens boligtypeprogram, som ble vedtatt av kommunestyret i mai 2024.
Forslaget innebærer at tomta Nyveien 11C og deler av friområdet mellom dagens bosenter og boligtomta innlemmes i felt o_T1. Forslaget innebærer etablering av ny adkomstveg fra Myrveien, der tomta Nyveien 11C disponeres til parkeringsareal.
I planbestemmelsene foreslås krav om at det skal tas hensyn til grøntarealet/lekeområdet på "Faktor Hansen-tomta" og at naboer skal hensyntas. Her foreslås også krav om at etablering av ny flomvei til Ørfiskebekken skal inngå i tiltaket og at grønn buffer mot naturområdet og bebyggelsen rundt skal sikres. Det stilles også krav til at ganglinjer skal opparbeides; både mellom naturområdet og Myrveien og mellom naturområdet og gang-/sykkelveien mot Nyveien.
Samtidig foreslås det å omregulere vestre del av tomta Utheim grendehus til grønnstruktur naturområde. I gjeldende plan er hele denne tomta regulert til "annen offentlig eller privat tjenesteyting - forsamlingshus, velhus og/eller barnehage." Foreslått omregulering betyr at naturmiljøet skal tas hensyn til. Byggetiltak eller andre tiltak som påvirker naturverdier eller landskapets karakter vil med dette forslaget ikke være tillatt.
Sakene fra førstegangsbehandlingen finner du her
Åpent plankontor
Vi inviterer til åpent plankontor følgende datoer:
Onsdag 22. januar Kl. 08.00-12.00 |
Torsdag 23. januar Kl. 14.00-19.00 |
Mandag 27. januar Kl. 12.00-16.00 |
Onsdag 29. januar Kl. 13.00-19.00 |
På åpent plankontor får du anledning til å snakke med planavdelingen og stille spørsmål om det du lurer på om planforslagene.
Hvert møte er på 30 minutter. Dersom du har mye du ønsker å snakke med oss om, anbefaler vi at du bestiller to avtaler.
Du møter på rådhuset. Oppmøte utenfor hovedinngangen (på kveldstid) eller i lobbyen ved resepsjonen (på dagtid). Møtet kan gjennomføres digitalt på Teams hvis ønskelig. Gi oss i tilfelle beskjed i bestillingskjemaet.
eller ved å sende epost til
daniel.blikset@nittedal.kommune.no (Tumyrhaugen)
turid.rikheim@nittedal.kommune.no (Midtre Rotnes)
Ofte stilte spørsmål
Hva er en områdeplan?
En områdeplan er en overordnet plan som først og fremst skal styre utviklingen i ett større område. I områdeplanene sikrer vi viktige sammenhengende strukturer, som gang- og sykkelveier, flomveier, grøntstruktur og veinett. Samtidig oppdaterer vi planbestemmelsene fordi det er mange gamle og utdaterte reguleringsplaner i området.
Områdeplanene dekker store deler av Rotnes, ned til sentrum, se kartene nedenfor. planene.
Når er planene ferdig?
Dette vil blant annet avhenge av hvor mange innspill vi får inn i høringen, hva slags innspill vi får og hvor mye endringer som skal inn. Vi håper imidlertid at planen kan vedtas i løpet av 2025.
Hvordan kan jeg medvirke?
- Alle som vil kan komme med innspill til planforslagene nå i høringen, se lenke lengre opp på denne siden. Du sender innspill via epost, merket med saksnummer. Høringsfrist er 4.mars.
- Grunneiere, lag og organisasjoner og offentlige myndigheter har fått høringsbrev. Vi legger også ut mer info her på nettsida etter hvert.
Får jeg mulighet til å stille spørsmål direkte til kommunen om hva planforslagene vil bety for meg?
I uke 4 og 5 holder vi åpent plankontor der alle som vil kan komme og snakke med oss. Se informasjon lengre opp på siden.
Det er viktig at så mange som mulig får god informasjon og svar på det de lurer på, slik at alle som ønsker det får godt grunnlag for å gi innspill til planforslagene.
Hvorfor skal vi ha nye områdeplaner?
Hensikten med planene er å:
- Ivareta og videreutvikle kvaliteter og verdier i eksisterende boligområder.
- Tilrettelegge for gradert utvikling, med mest boligvekst nærmest kollektivpunktet Nittedal stasjon og kun minimal boligvekst ellers i planområdet.
- Sikre utvikling av områdene rundt Nittedal stasjon, med god bokvalitet, sosiale møteplasser, åpen bebyggelsesstruktur med grønne passasjer mellom byggene, og et tjenestetilbud som dekker hverdagsfunksjoner.
- Sikre og tilrettelegge for sammenhengende infrastruktur som fortau og vei, vann og avløp og flomveier.
- Tilbudet av handel og tjenester i planene skal ikke konkurrere med handels- og tjenestetilbudet i sentrum
Hva går plangrepet ut på?
- Planforslagene tilrettelegger for en styrt, gradert boligutvikling, med boligvekst nærmest Nittedal stasjon der det er et kollektivtilbud, og marginalt med boligvekst i småhusbebyggelsen ellers.
Det er tegnet inn en rød skravur på plankartet på min eiendom. Hva er dette?
Rød skravur viser faresoner for flom langs vassdrag og faresoner for overvannsflom. Dette er soner som er beregnet ut fra 200 års-hendelser, med et klimapåslag på 1,4. Dette betyr at beregningene tar høyde for ekstremvær, der det kommer mer vann på kort tid.
Vi ser at enkelte synes det er rart at deres eiendom ligger i en flomsone, siden de aldri har opplevd oversvømmelser, men en forklaring på dette kan være at man har tatt høyde for mer vann i framtida. En annen forklaring er at dette er overorda beregninger, der ikke alle nøyaktigheter i terrenget er lagt til grunn, og heller ikke om det er rørsystemer under bakken. Det er derfor det er foreslått et unntak i bestemmelsene, om at det kan tillates tiltak dersom du kan dokumentere at tiltaket åpenbart ikke er i konflikt med hensynet bak faresonen, og ikke påføres skade eller påfører skade på andre eiendommer ved flomhendelser.
Hvilke bestemmelser foreslås for byggeskikk i villaområdene?
Flere av bestemmelsene gir føringer for hvordan man kan bygge i områder med eneboliger og tomannsboliger (BF-felter), og noen av føringene gjelder både generelt og når du lager en byggsøknad. Ved byggesak skal det redegjøres for hvordan kravene i bestemmelsene er ivaretatt, f.eks. hvordan viktige landskapselementer er ivaretatt. Viktige elementer på eiendommen skal måles inn og dokumenteres .
Blant annet foreslås at utforming skal skje i harmoni med omgvivelsenes karakter, form og tilpasning til nabobebyggelse, i tråd med stedegen byggeskikk og hensyn til helhetlig estetikk.
Store trær skal søkes ivaretatt og lysforurensning skal begrenses.
Det foreslås også en bestemmelse om at f.eks. verdifull vegetasjon, myr og rødlista arter skal søkes ivaretatt, og at tiltak skal tilpasses terrenget slik at terrenginngrep begrenses. Byggehøyder skal måles ut fra opprinnelig terreng, og det er ikke anledning til å senke terrenget for å oppnå høyere fasader.
Optimal tilpasning av bygningsvolumer skal tilstrebes, med sikte på å oppnå gode utearealer, solforhold for både ny bebyggelse og for nabobebyggelse.
Oppholdsarealer på tak tillates ikke, med mindre oppholdsarealet er nedfelt i takkonstruksjonen og ikke utgjør mer enn 20% av takflaten. Her høres det et alternativt tillegg om at oppholdsarealet på tak kan utvides til 40% dersom det åpenbart ikke er til sjenanse for noen naboer eller ødelegger byggets eststikk.
Hvor foreslås det at man kan gå rett på byggesak og hvor er det krav om detaljregulering?
Områdene med gul farge kan gå rett på byggesak, områdene med oransje/rød farge har krav om detaljregulering
Det foreslås flere nye fortau i de to planene. Hvordan er det tenkt at disse skal realiseres?
De fleste fortauene er tilknyttet nye utviklingsområder. Hvert fortau vil bli detaljprosjektert når det lages detaljreguleringsplaner for utviklingsområdene. Hvem som skal bygge hvert enkelt fortau og hvordan kostnadene skal fordeles, må avtales i en egen utbyggingsavtale, som lages når feltet detaljreguleres.
Hvilke tidligere medvirkningsaktiviteter er gjennomført for planene?
- Befaring med barna på Tumyrhaugen (2019)
- Barnetråkk (2019/20)
- Åpent møte og innspill til kartfortelling Tumyrhaugen (2020)
- Samarbeid med fortidsminneforeningen i Nittedal
- Lokale ressurspersoner (amfibier, biologi mm.)
- Spørreundersøkelse (2024)
- Informasjon – deltagelse «Ditt verdifulle nabolag» mm.
- Informasjonsmøte i høringen (januar-25)
Lenke til infosider om områdeplanene
Les mer om Områdeplan Tumyrhaugen her
Les mer om Områdeplan Midtre Rotnes her
Presentasjon og befaring for politikerne
17. okotber fikk politikerne i hovedutvalget for plan og miljø presentert plangrepet. Presentasjonen av plangrepet kan ses her Det ble også ytret ønske om en befaring rundt om i planområdene.
Befaringen ble holdt 30.oktober. På befaringen ble ulike aktuelle problemstillinger for planarbeidet belyst.
Fra politikerbefaringen 30.oktober. På bildet ser vi Margret Lie Wessel fra Fortidsminneforeningen Nittedal og Hakadal og Tom-Erik Rørheim fra Bane NOR orientere om arbeidet med restaurering av godshuset på Nittedal stasjon.
Plangrepet ble først presentert for hovedutvalg for plan og miljø 4.april.
Spørreundersøkelse
I mars/april 2024 gjennomførte vi en spørreundersøkelse om hva folk ønsker seg av tilbud i området rundt Nittedal stasjon. Engasjementet var stort, vi fikk inn hele 395 svar:
Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål om Midtre Rotnes kan du sende epost merket saksnr. 24/06879 til postmottak@nittedal.kommune.no eller direkte til turid.rikheim@nittedal.kommune.no.
Eller du kan ringe kommunens sentralbord på tlf. 67059000 og spørre etter Turid Rikheim
Dersom du har spørsmål om Tumyrhaugen kan du sende epost merket saksnr. 24/08060 til postmottak@nittedal.kommune.no eller direkte til daniel.blikset@nittedal.kommune.no
Eller du kan ringe kommunens sentralbord på tlf. 67059000 og spørre etter Daniel Blikset
Publisert: 24.05.2023 13.15
Sist endret: 21.01.2025 13.52